Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Λαμία
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ, 7:00 μμ ΣΤΟ ΚΑΦΕ «ΗΜΕΤΕΡΟΝ»

 
ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ
Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, που σηματοδοτείται από την βαθιά κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, από την άγρια επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, την λεηλασία λαών και χωρών από τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, από την όξυνση και την ένταση των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αυτή τη στιγμή ο λαός της Ουκρανίας βρίσκεται αντιμέτωπος με την απειλή του φασισμού και του πολέμου σαν συνέπεια της σκληρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές της Δύσης (ΗΠΑ – ΕΕ) και της Ρωσίας.
Οι ιμπεριαλιστές της Δύσης πατώντας πάνω στα υπαρκτά προβλήματα των λαϊκών μαζών και υποδαυλίζοντας υπαρκτά και ανύπαρκτα εθνικά ζητήματα, στήριξαν και ενίσχυσαν το πραξικόπημα στην Ουκρανία που καμιά σχέση δεν είχε με «λαϊκή εξέγερση», στην κατεύθυνση της περικύκλωσης της ανταγωνίστριας τους Ρωσίας.

Τροφοδότησαν, εξόπλισαν και ανέδειξαν ανοικτά φασιστικές και νέο-ναζιστικές δυνάμεις, ως σοβαρό παράγοντα των εξελίξεων και με αναβαθμισμένο και επικίνδυνο ρόλο.
Οι Ρώσοι ιμπεριαλιστές, απ’ τη μεριά τους έστειλαν στρατεύματα στην Κριμαία για τα δικά τους συμφέροντα, κι όχι για την υπεράσπιση του λαού της Ουκρανίας, ενώ μετά το δημοψήφισμα έχουμε το διαμελισμού της χώρας.
Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, συντάσσεται με την ιμπεριαλιστική επέμβαση στο πλαίσιο της πλήρους υποταγής της, στις επιδιώξεις των Δυτικών ιμπεριαλιστών. Η παρόξυνση των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων εγκυμονεί ευρύτερους κινδύνους για όλους τους λαούς, και για το δικό μας (Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη κλπ)
Η συγκρότηση και το ξεδίπλωμα ενός ισχυρού λαϊκού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος γίνονται περισσότερο από αναγκαία.
Στη χώρα μας για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, τα πλατιά λαϊκά και εργαζόμενα στρώματα, βρίσκονται στη μέγγενη της βάρβαρης πολιτικής ΕΕ – ΔΝΤ – κυβέρνησης, που συντρίβει εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών και καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις. Τρόικα και κυβέρνηση ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά δεσμά.
Οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.500.000 σαν αποτέλεσμα της εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων που προστάζουν η Ε.Ε. και το ΔΝΤ και εφαρμόζει πειθήνια η κυβέρνηση Σαμαρά.
Οι φτωχομεσαίοι αγρότες οδηγούνται στην καταστροφή, ενώ και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στενάζουν κάτω από την σκληρή φορολογία και την πτώση της αγοραστικής δύναμης των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.
Η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική πρόνοια βρίσκονται στο στόχαστρο και οδηγούνται στην διάλυση και την απαξίωση, με σκοπό την εκχώρησή τους σε ιδιωτικά μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα. Ο οικονομικά ρημαγμένος λαός καλείται να βάλει ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για υπηρεσίες που ήδη έχει πληρώσει μέσω της βαριάς φορολογίας.
Η 23η του Μάρτη, αποτελεί σημείο – ορόσημο για τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους σε ολόκληρο το Δημόσιο τομέα.. Για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα ανοίγει ο δρόμος για μαζικές απολύσεις εργαζομένων από το Δημόσιο.
Απέναντι στην αντιδραστική επίθεση που κλιμακώνεται με σκληρά αντιλαϊκά μέτρα από την κυβέρνηση, την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΔΝΤ, δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά μόνο να οργανώσουμε τους αγώνες μας.
Καμία καλύτερη μέρα δεν θα ξημερώσει για τους εργαζόμενους και το λαό από τις δυνάμεις που υποτάσσονται ή σέρνονται πίσω από τους ιμπεριαλιστές και το ντόπιο κεφάλαιο, που εξαπατούν τους εργαζόμενους ότι θα δώσουν λύση στα εργατικά και λαϊκά προβλήματα μέσα από την ΕΕ.
Καμιά ανάπτυξη του λαϊκού αγώνα και αντίστασης δεν μπορεί να έλθει από την πολιτική εκείνων των δυνάμεων που αναχωρούν από τα καθημερινά μέτωπα πάλης ή τα διασπούν, από μια πολιτική που παραπέμπει την αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων είτε στις εκλογές είτε στο μακρινό και απροσδιόριστο μέλλον της λαϊκής εξουσίας, καλώντας τον λαό να περιμένει καρτερικά μέχρι αυτή να έρθει.
Ο δρόμος είναι μακρύς, ο αγώνας θα είναι σκληρός αλλά απολύτως αναγκαίος. Κανείς δεν είναι πιο δυνατός από τον αποφασισμένο και οργανωμένο λαό!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ, 7:00 μμ ΚΑΦΕ «ΗΜΕΤΕΡΟΝ», ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 6 ΠΛ. ΠΑΡΚΟΥ