Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Εκδήλωση στα Χανιά για τα γεγονότα στην Ουκρανία

ΕΞΩ ΗΠΑ- Ε.Ε. – ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ

Εκδήλωση – συζήτηση, Πέμπτη 27-3 στις 7:30μ.μ., Εργατικό Κέντρο

Η σύγκρουση ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΡΩΣΙΑΣ στην Ουκρανία υποθηκεύει το μέλλον και γεννά τα μεγαλύτερα δεινά για το λαό αυτής της χώρας, ενώ ταυτόχρονα απειλεί την παγκόσμια ειρήνη.
Οι ιμπεριαλιστές μοιράζουν και ξανά μοιράζουν τον πλανήτη, τον ενεργειακό και συνολικότερο πλούτο, τις αγορές και κάθε τι που συμβάλλει στην ισχυροποίησή τους. Απροκάλυπτα ρημάζουν με την οικονομική λεηλασία τους χώρες, καταργούν την ανεξαρτησία τους, δολοφονούν λαούς, καταπατούν τα σύνορα μικρών χωρών ενισχύοντας τα δικά τους. Κυριολεκτικά με των λαών το αίμα επαναχαράζουν τα νέα σύνορα και ταυτόχρονα το κεφάλαιο επιβάλλει νέους βάρβαρους όρους εκμετάλλευσης και καταπίεσης των ανθρώπων της δουλειάς παγκόσμια και ιδιαίτερα στις εξαρτημένες χώρες.
ΗΠΑ και Ε.Ε. δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν την ένοπλη δράση των ναζιφασιστών στην Ουκρανία και να επιδιώξουν πραξικοπηματικά να την προσαρτήσουν στην επιρροή της Δύσης. Η Ρωσία απάντησε άμεσα και αποφασιστικά με προσάρτηση της Κριμαίας και έτσι η σύγκρουση είναι σ’ εξέλιξη με τα πιο εφιαλτικά σενάρια για τους λαούς της περιοχής και ευρύτερα, ανοικτά.

Πρόκειται για μια κεντρική σύγκρουση ΗΠΑ- Ρωσίας με τις ευρωπαϊκές καγκελαρίες ν’ αντιμετωπίζουν κρίσιμα διλήμματα, αλλά ταυτόχρονα να συμμετάσχουν στη λυκοσυμμαχία της Δύσης έστω και αν κινδυνεύουν να βρεθούν ξανά (αν δε βρίσκονται ήδη) σε δεύτερους ρόλους, σε κρίσιμες εξελίξεις στην ίδια την Ευρώπη.
Η ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση έχει πια περάσει σε νέα φάση επικινδυνότητας και θα εκφραστεί σε πολλά επίπεδα και ιδιαίτερα εκεί που ήδη υπάρχουν ανοικτά πεδία σύγκρουσης. Η περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Μεσογείου είναι μια τέτοια περιοχή με κρίσιμα γεωπολιτικά επίδικα που συναρτούνται και με τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας.
Ούτε ο λαός της Ουκρανίας, ούτε ο λαός μας και οι λαοί της περιοχής δε θα κερδίσουν τίποτα αν εναποθέσουν τις τύχες τους στις ΗΠΑ, στην Ε.Ε. ή στη Ρωσία. Αντίθετα είναι ανάγκη ζωής για κάθε λαό να συγκροτήσει με ταξικούς όρους την πάλη του και να μπει αποφασιστικά στον κοινό αγώνα ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.
Η αντιιμπεριαλιστική πάλη είναι μια αναγκαιότητα που δεν παρακάμπτεται και ταυτόχρονα αποτελεί προϋπόθεση για να μπορέσει ο κόσμος της δουλειάς στη χώρα μας να διεκδικήσει Ειρήνη- Δουλειά- Δημοκρατία. Να γίνει υπολογίσιμος και να διεκδικήσει αποτελεσματικά τη ζωή και το δίκιο του. Για να πολεμήσουμε αποτελεσματικά τον πόλεμο των ιμπεριαλιστών που απειλεί το μέλλον της ανθρωπότητας οφείλουμε να ανασυγκροτήσουμε τις λαϊκές αντιστάσεις ενάντια στο σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης της χώρας μας, που και στην περίπτωση της κρίσης στην Ουκρανία αποδείχτηκε δουλικό στον ιμπεριαλισμό και επικίνδυνο.
Οφείλουμε να ξαναβρούμε το νήμα των αντιβασικών, αντιπολεμικών. αντιιμπεριαλιστικών αγώνων του λαού μας χωρίς αυταπάτες για την καλή τάχα Ε.Ε. που μπορεί να υπάρξει, για τον «ειρηνιστή» Ομπάμα ή για τη Ρωσία.

• ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ

• ΜΟΝΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ