Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Όχι στη μετατροπή της Μεσογείου σε χαβούζα χημικών

Αλήθεια οι εγγλέζικες και γερμανικές βιομηχανίες που προμήθευσαν χημικά στη Συρία σταμάτησαν να τα παράγουν; Να πιστέψουμε πως ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑ και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές ομονοούν πλέον στον αφοπλισμό και την παγκόσμια ειρήνη και πρέπει να τους βοηθήσουμε δεχόμενοι το δηλητηριασμό των θαλασσών μας ή αντίθετα ότι εξοπλίζονται σαν αστακοί για να μπορούν να ελέγχουν, να καταδυναστεύουν και να διαλύουν μια σειρά αδύναμες χώρες;
Να πιστέψουμε τον υπουργό άμυνας των ΗΠΑ όπως μας προτείνει η κυβέρνηση για να εφησυχάσουμε απέναντι στους τεράστιους κινδύνους από την υδρόλυση τόνων πολεμικών χημικών στη Μεσόγειο; Να ξεχάσουμε πως οι ιμπεριαλιστές είναι αδίστακτοι για κάθε λογής έγκλημα σε βάρος της φύσης και της ανθρωπότητας; Τι έδειξαν με τη Χιροσίμα, το Βιετνάμ, το Ιράκ και το δηλητηριασμό της Γιουγκοσλαβίας με το ουράνιο; Τι αποδείχνει πρόσφατα η δίψα τους για κέρδη στη Φουκοσίμα και στον κόλπο του Μεξικού;
Είναι γελοίο επομένως και προκλητικό να προσπαθεί να μας εφησυχάσει η κυβέρνηση λέγοντας πως θα υπάρχει έλληνας επιτηρητής στη διαδικασία της υδρόλυσης. Καμιά επιτήρηση δεν είναι ικανά να πραγματοποιήσουν τα επιτελεία μιας χώρας που έχει δεθεί σφιχτά με τις αλυσίδες της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.
Οι θάλασσες της χώρας μας κινδυνεύουν θανάσιμα να γίνουν τώρα και χαβούζα δηλητηρίων εκτός από πεδίο βολής φτηνό…. όπως κινδυνεύει ο λαός μας από τη φτώχεια, την ανεργία, τη φασιστικοποίηση και τον πόλεμο!!
Με μοναδική και ξεκάθαρη απαίτηση να ακυρωθούν τα σχέδια για την υδρόλυση των χημικών στη Μεσόγειο, οφείλουμε να συσπειρωθούμε χωρίς να περιμένουμε δημάρχους και περιφερειάρχες που περισσότερο φοβούνται το λαϊκό ξεσηκωμό παρά τα χημικά δηλητήρια.
Μόνο ο λαϊκός ξεσηκωμός και η ανασυγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, με κορμό την εργατική τάξη, μπορεί να αποκρούσει μια σειρά θανάσιμους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο λαός μας και οι γύρω λαοί. Η οργή του κρητικού λαού για τα χημικά πρέπει να γίνει άμεσα μαζικός αγώνας ξεπερνώντας αυταπάτες, εφησυχασμούς και την ηττοπάθεια. Κανένα πρόβλημα του λαού μας δε θα λυθεί με την ψήφο σε κανένα κόμμα. Ο μαζικός αγώνας είναι μονόδρομος!
Να παλέψουμε για τη μαζική λαϊκή κινητοποίηση σ’ όλη τη χώρα και στις γύρω χώρες για να μη γίνει η Μεσόγειος χαβούζα δηλητηρίων.
Ταυτόχρονα να μη σταματήσουμε ν’ απαιτούμε να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά από τον τόπο μας και μ’ όλους τους λαούς του κόσμου ν’ απαιτήσουμε να πάψουν να παράγονται φονικά χημικά και πυρηνικά όπλα. Να παλέψουμε ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό κόντρα στην αστική πολιτική της εξάρτησης και της εκδούλευσης και της υπηρέτησης των φονιάδων των λαών.
Κανένας εφησυχασμός! Μόνο με αγώνα μπορούμε να σώσουμε τις θάλασσές μας, να υπερασπιστούμε τη ζωή και το δίκιο μας!
Όλοι στη συγκέντρωση στις του 9 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στο λιμάνι της Σούδας

Πρωτοβουλία Αντίστασης

Το παραπάνω κάλεσμα μοιράστηκε μαζικά στη μαζική συγκέντρωση σήμερα το μεσημέρι (χθες Κυριακή) στο λιμάνι της Σούδας η οποία πραγματοποιήθηκε κόντρα στον καιρό και κόντρα στη διάθεση τουλάχιστον της πλειοψηφίας των ίδιων των οργανωτών για ένα τόσο μαζικό συλλαλητήριο.
Έγκαιρα η Πρωτοβουλία Αντίστασης έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη λαϊκού ξεσηκωμού και γι’ αυτό το έγκλημα που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές για τις θάλασσες της χώρας μας. Με ανακοινώσεις τύπου και μοίρασμα προκηρύξεων τονίζουμε την ανάγκη μαζικής αντίστασης έξω από εκλογικούς σχεδιασμούς και εκλογικές αγωνίες και κόντρα στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης που ρημάζει τη χώρα και το λαό της, τη μετατρέπει σε πεδίο βολής φτηνό και τώρα και σε χαβούζα χημικών.
Η επιτροπή πρωτοβουλίας που οργάνωσε το συλλαλητήριο απαρτίζεται από μια σειρά δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις και δημάρχους κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και οικολογικές οργανώσεις. Με παρέμβασή μας από την πρώτη σύσκεψη στο ΤΕΕ Χανίων στις 24-2, διακρίνοντας την οργή και την αγωνία του κόσμου, θέσαμε την πρόταση για μια μέρα γενικής απεργίας σ’ όλη την Κρήτη με μαζικά συλλαλητήρια στο κέντρο των πόλεων σε Χανιά και Ηράκλειο, σαν ένα πρώτο δυναμικό βήμα στην κατεύθυνση του λαϊκού ξεσηκωμού. Θέσαμε επίσης την ανάγκη αντιιμπεριαλιστικού πλαισίου της κινητοποίησης σε άμεση σύνδεση και με τα υπόλοιπα ζητήματα της λαϊκής πάλης. Αντ’ αυτού επικράτησαν προτάσεις για διαδηλώσεις και ακτιβισμούς σε ερημικές ακρογιαλιές σαν το Μπάλο και τελικά στην έρημη προβλήτα στο λιμάνι της Σούδας μ’ ένα πασιφιστικό πλαίσιο και μια αντιδημοκρατική διοργάνωση που έδινε λόγο σε δημάρχους και άλλους παράγοντες και παρέπεμπε για το τέλος και προσχηματικά τις κινηματικές συλλογικότητες. Το ίδιο όπως και στις 24-2 όπου μάλιστα χωρίς να ρωτηθούμε εμφανιστήκαμε δημοσίως να υπογράφουμε ως Πρωτοβουλία ένα πλαίσιο που όπως καταγγείλαμε ήθελε να μανιπουλάρει και όχι να ξεσηκώσει τον κόσμο για το σοβαρό αυτό ζήτημα.
Την ώρα που γράφεται αυτή η ανταπόκριση άλλη σύσκεψη με άλλες δημοτικές παρατάξεις στο πλαίσιο του προεκλογικού διαγκωνισμού ετοιμάζεται να επικυρώσει την απόφαση σε επίπεδο κορυφών για συλλαλητήριο στην ιστορική αλλά ερημική Μονή Αρκαδίου (κάπου στα ορεινά του νομού Ρεθύμνου).
Το ΚΚΕ λείπει από την όλη κινητοποίηση και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αγωνιά για μια θέση σε κάποια κινηματική φωτογραφία για προεκλογική χρήση. Και μεις σαν Πρωτοβουλία έχουμε κάνει λίγα με βάση τη σοβαρότητα του ζητήματος και την υπαρκτή αγωνία και τη διάθεση για αντίσταση του κόσμου. Οι λειψές δυνάμεις που διαθέτουμε είναι γεγονός πως βάζουν όρια στις δυνατότητες παρέμβασής μας και αυτό το πρόβλημα είναι ανάγκη ν’ αντιμετωπιστεί. Η αντιμετώπιση των απόψεών μας από τον κόσμο οφείλει να μας δώσει κουράγιο και να αξιοποιηθεί για την πιο ουσιαστική συμβολή μας στο δυνάμωμα των λαϊκών αντιστάσεων.