Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Ηγουμενίτσα
Εκδήλωση - συζήτηση για τις απολύσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Παρασκευή 7 Μάρτη, 7.30 μμ, αίθουσα Δημαρχείου

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ!
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Στις επόμενες μέρες, σύμφωνα με το σχεδιασμό κυβέρνησης-τρόικας, ολοκληρώνονται οι πρώτες απολύσεις μόνιμου προσωπικού από το δημόσιο. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες και σχολικοί φύλακες θα βρεθούν στο δρόμο, αφού τελειώνει για αυτούς η περίοδος διαθεσιμότητας. Προχωράει, έτσι, η μαύρη καπιταλιστική επίθεση στους εργαζόμενους, που φτάνει πολλαπλασιασμένη στο καθεστώς του εξαρτημένου από τον ιμπεριαλισμό ελληνικού συστήματος.
Οι απολύσεις αυτές αποτελούν καίριο πλήγμα όχι μόνο για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, που τους αφορά άμεσα, αλλά και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, για όλο το λαό :
1.Το σύστημα επιδιώκει να σπάσει τον τελευταίο θύλακα μόνιμης και σταθερής δουλειάς στην κοινωνία. Επιδιώκει να δημιουργήσει μια γενιά εργαζομένων, που δε θα έχουν εγγεγραμμένη καθόλου στη μνήμη τους ως βίωμα, την εργασιακή ασφάλεια.

2. Οι απολύσεις στο δημόσιο θα χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο τρόμου για το προσωπικό που θα παραμείνει, για να περάσουν πιο εύκολα μια σειρά άλλα μέτρα, που συνδέονται με το μισθό, την ασφάλιση - περίθαλψη και την καθημερινή εργασιακή τρομοκρατία. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το νομοσχέδιο Μητσοτάκη για την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Ταυτόχρονα, όπως είναι φανερό, θα ωθήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση όλες τις εργασιακές συνθήκες στον ιδιωτικό τομέα καθώς το τοπίο θα ξεκαθαρίσει από «κακές εξαιρέσεις».
3. Οι απολύσεις αυτές συνδέονται με τη διάλυση δημόσιων δομών, κατακτήσεων κοινωνικού χαρακτήρα, που είχαν κερδηθεί με μακρόχρονους αγώνες των εργαζομένων. Θα βαθύνει η διάλυση του δωρεάν χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης, θα ενταθεί το κλείσιμο νοσοκομείων, δομών πρόνοιας και εξυπηρέτησης πολιτών.
4. Τέλος αποτελούν ένα ισχυρό χτύπημα για το κομμάτι των εργαζομένων, που μέχρι τώρα είχε μια σχετική εργασιακή ενιαιοποίηση, μια υπαρκτή συνδικαλιστική δομή (έστω και αυτή τη γραφειοκρατική-ρεφορμιστική) και μια κρίσιμη μαζικότητα. Ένα χτύπημα που έχει σαν επόμενο βήμα του τον διεμβολισμό του δικαιώματος στην απεργία και των υπόλοιπων εργασιακών δικαιωμάτων, το πιο αποφασιστικό χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος.
Την ίδια στιγμή, οι κυρίαρχες πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις, που αναφέρονται στην Αριστερά, βαδίζουν στον δρόμο του συμβιβασμού και των εκλογικών αυταπατών, αναχωρώντας ουσιαστικά από το πεδίο της πάλης, δίνοντάς τα όλα στο πεδίο των επόμενων εκλογικών μαχών. Στηρίζουν κινητοποιήσεις μόνο εντυπώσεων, με στόχο όχι την ανατροπή του πλαισίου κινητικότητα-διαθεσιμότητα-απολύσεις, αλλά την εκλογική «κεφαλαιοποίηση» της λαϊκής οργής. Η ΑΔΕΔΥ μπροστά σε μια τέτοιας έκτασης επίθεση, αντί να προτάξει ένα οργανωμένο, σχεδιασμένο, μαζικό αγώνα απαντάει «στο παρά πέντε» με «απόφαση για δύο 48ωρες», που στη πράξη πάει να γίνει μία 48ωρη! Η ΓΣΕΕ, ακόμα χειρότερη, δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής την παραμικρή κίνηση.
Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία, εκτιμώντας τη σοβαρότητα του ζητήματος για τους εργαζόμενους, για όλο το λαό:
• Στηρίζει κάθε απεργιακή κινητοποίηση και καλεί κάθε εργαζόμενο να αντισταθεί στην προπαγάνδα της κυβέρνησης και του αστικού συστήματος που στοχοποιεί αυτούς που απολύει, για να ετοιμάσει το έδαφος για τα επόμενα θύματα.
• Παλεύει να σπάσουμε το κλίμα ηττοπάθειας και μοιρολατρίας, το οποίο έχουν τροφοδοτήσει οι συνδικαλιστικές ηγεσίες.
• Καλεί κάθε δύναμη του κινήματος που ενδιαφέρεται ειλικρινά για το μπλοκάρισμα των απολύσεων και όχι για την επένδυση της οργής σε ρεφορμιστικές εκλογικές αυταπάτες, σε συνεννόηση και κοινή δράση για να οργανωθεί η μάχη με τους καλύτερους όρους.
ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!