Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Αγώνας ενάντια στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων
Όχι στη συγχώνευση 1ου και 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Υμηττού

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας δεκάδων γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών στον Υμηττό με αφορμή την επικείμενη συγχώνευση του 10ου και 2ου Γυμνασίου Υμηττού και του 1ου και 2ου Λυκείου Υμηττού. Κλιμάκιο της Λ.Α.Α.Σ παρενέβη με προκήρυξη από την αρχή της συγκέντρωσης και έδωσε τον τόνο με συνθήματα σε όλη τη διάρκεια της πορείας.
Ακολουθεί το κείμενο της προκήρυξης:


Διώχνουνε δασκάλους - κλείνουνε σχολειά, 
τα παιδιά μας βάζουν σε αίθουσες κλουβιά

Η κυβέρνηση προχωρά σε νέες συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων σηματοδοτώντας μια νέα επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.
Παρά την κατηγορηματική αντίθεση του συνόλου του εκπαιδευτικού κόσμου, των συλλόγων και ενώσεων γονέων, των μαθητών, όλων των εργαζομένων και αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και των μαθητών, το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει την πολιτική που στερεί από τα παιδιά το δικαίωμα στη μόρφωση, τα οδηγεί στην αγκαλιά των εμπόρων της γνώσης, τα καταδικάζει στην ημιμάθεια και την πρόσκαιρη κατάρτιση.

Την ίδια ώρα με το λεγόμενο "νέο Λύκειο" και την κακόφημη Τράπεζα Θεμάτων το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί αφενός να εξοστρακίσει, μέσω της απόρριψης, δεκάδες χιλιάδες μαθητές από τη μεταγυμνασιακή εκπαίδευση, προσφέροντας τους σαν απλή-ρωτη και υπάκουη εργασία σε επιχειρήσεις και αφετέρου να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε άψυχους συμβολαιογράφους επιδόσεων και αμέσως μετά να νομιμοποιήσει την απόλυση χιλιάδων σαν πλεονάζον προσωπικό σε επιχείρηση που δεν πάει καλά.

Ο σκοπός τους είναι πλέον φανερός
Κλείνουν τα σχολεία μας. Φτιάχνουν σχολεία με λιγότερους εκπαιδευτικούς, με περισσότερα παιδιά μέσα στην τάξη. Έτσι:
- Ανοίγει ο δρόμος για κατάργηση οργανικών θέσεων, στοίβαγμα μαθητών σε πληθωρικά τμήματα, υποβάθμιση της μορφωτικής διαδικασίας.
- Οι εκπαιδευτικοί δεν θα μπορούν να κάνουν μάθημα στα παιδιά μας, μέσα σε αίθουσες όπου θα στοιβάζονται οι μαθητές και θα φτάνουν μέχρι και τα 28 παιδιά!
- Τα ατυχήματα θα πληθαίνουν. Δεν γίνεται ανήλικα παιδιά να παίζουν σε αίθουσες - κλουβιά.

Δεν θα τους αφήσουμε να παίξουν με το μέλλον των παιδιών μας!
Από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, μαζικοί φορείς και συνδικάτα πρέπει να κάνουμε δική μας υπόθεση τη μάχη ενάντια στις συγχωνεύσεις και στις καταργήσεις σχολείων, ώστε να μην κλείσει κανένα σχολείο και να καταδικάσουμε την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ευθύνεται γι' αυτήν την κατάσταση, διεκδικώντας, δημόσια σχολεία που να χωράνε όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση, με καθηγητές με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.
Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαζικοί φορείς πρέπει άμεσα να ενώσουμε τη θέλησή τους και τη δράση τους και να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις
Ήδη αύριο Τετάρτη 4 Ιουνίου, στις 2:00 μ.μ. υπάρχει κινητοποίηση και παράσταση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (Τσόχα 13), πολλών Συλλόγων Εκπαιδευτικών και Γονέων.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ
Κανένα σχολείο, κανένα τμήμα, κανείς μαθητής,
κανείς εκπαιδευτικός λιγότερος!
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΛΑΪΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
http://la-aas.blogspot.gr/

Δάφνη – Υμηττός 3 Ιούνη 2014