Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

ΕΞΩ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠ’ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
ΕΞΩ οι Βάσεις, τα πυρηνικά και οι ιμπεριαλιστές απ’ τον τόπο μας.

Απ’ όσα έχουν γραφτεί στον τύπο η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης στη Μεσόγειο έχει δρομολογηθεί και προετοιμάζεται να πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα. Παρόλο που η συγκεκριμένη επιχείρηση μπορεί να εμπεριέχει τεράστιους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής, μαύρο πέπλο καλύπτει τα πάντα και ο λαός μας δικαιολογημένα ανησυχεί και δεν έχει εμπιστοσύνη σ’ αυτούς που τον καθησυχάζουν.
Δεν εμπιστεύεται τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστών γιατί έχει αποδειχθεί ότι όλοι αυτοί δεν ενδιαφέρονται για το περιβάλλον ούτε για τη ζωή των ανθρώπων, παρά μόνο για τα δικά τους συμφέροντα. Γιατί η καταστροφή που έχουν προκαλέσει στον πλανήτη και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα είναι τεράστια. Γιατί τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει σε βάρος των λαών της ανθρωπότητας διαχρονικά, με πιο κραυγαλέο το Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα, αλλά και σήμερα σε βάρος του λαού της Αιγύπτου και της Ουκρανίας αποδεικνύουν, ότι γι αυτούς δεν μετράει η ανθρώπινη ζωή. Στις κόντρες και στους ανταγωνισμούς μεταξύ τους οι λαοί είναι αναλώσιμο υλικό και για αυτό δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό.

Δεν εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση και τις εγγυήσεις του Βενιζέλου που έχουν αποδείξει, ότι είναι πιστοί υπηρέτες του συστήματος της εξάρτησης και της υποτέλειας. Οι οποίοι δεν διανοούνται να πάνε κόντρα σ’ αυτά που απαιτούν οι ιμπεριαλιστές και τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου.
Γιατί γνωρίζει πολύ καλά, ότι οι διαχειριστές του πολιτικού συστήματος της χώρας σήμερα και παλιότερα έχουν προσφέρει γη και ύδωρ στους κάθε λογής προστάτες τους. Γιατί ο λαός μας για αυτή την «προστασία» των ιμπεριαλιστών δολοφόνων έχει πληρώσει μύρια δεινά .Γιατί γνωρίζει ότι το ΝΑΤΟ, οι βάσεις, τα πυρηνικά και όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στον τόπο μας όχι μόνο δεν διασφαλίζουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, αλλά μπορούν να αποδειχτούν καταστροφή για το λαό και τη χώρα Γιατί έχει γνωρίσει τι σημαίνει ΕΕ και μνημόνια και πόσο ευθύνονται για την φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση που ζει σήμερα. Έχει δίκιο λοιπόν να ανησυχεί για τη ζωή του και τη ζωή των παιδιών του. Αυτή του την ανησυχία την έχει δείξει και με τη μαζική του συμμετοχή στα συλλαλητήρια που έχουν γίνει για τα χημικά της Συρίας παρόλο που δεν έγιναν με τους καλύτερους όρους. Συλλαλητήρια που ήταν ενταγμένα περισσότερο στις προεκλογικές σκοπιμότητες των διοργανωτών παρά στην ανάγκη να αγωνιστεί ο λαός μας ,όχι μόνο ενάντια στους κινδύνους από τα χημικά, αλλά και ενάντια στην εξάρτηση της χώρας, για να φύγουν οι κάθε λογής ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις από τον τόπο μας. Για να φύγουν οι ιμπεριαλιστές φονιάδες και να γίνει ο λαός πραγματικός αφέντης στον τόπο του.
Αυτή την ανάγκη οφείλει να υπηρετήσει κάθε αγωνιστής, κάθε συλλογικότητα, που ενδιαφέρεται πραγματικά για το κίνημα και το λαό.
Αυτός ο δρόμος είναι ένας δρόμος δύσκολος και μακρύς, αλλά απόλυτα αναγκαίος. Ένας δρόμος που οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι λαϊκές μάζες θα είναι οι πρωταγωνιστές και όχι οι διάφοροι παράγοντες με τις κάθε λογής φανταζί , αχτιβίστικες και αδιέξοδες επινοήσεις τους. Μόνο το δυνάμωμα του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος μπορεί πραγματικά να αποτελέσει παράγοντα εγγύησης για την ειρήνη φραγμός στα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών. 

Χανιά 5/6/2014

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ