Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

H Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί στο σημερινό συλληλητήριο στις 6:30 μ.μ. στη πλατεία Κλαυθμώνος

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
Κυβέρνηση και Τρόικα δείχνουν αποφασισμένες να κλιμακώσουν την αντιλαϊκή-αντεργατική τους πολιτική. Έχοντας ήδη κατεδαφίσει μια σειρά δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, σχεδιάζουν νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά-συνταξιοδότικά δικαιώματα, την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την μείωση σε επίπεδα εξαθλίωσης μισθών και συντάξεων, την αύξηση της φορομπηξίας, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.
Μετά την εκλογική “παρένθεση” (αν υποθέσουμε ότι υπήρξε) στην επίθεση, ετοιμάζονται για το νέο γύρο με όλα τα κέντρα εξουσίας και ιδιαίτερα τα ιμπεριαλιστικά να επιτάσσουν την “συνέχιση των προσπαθειών” («συνέχιση των μεταρρυθμίσεων με μεγάλη επιβάρυνση για τον ελληνικό λαό» απαίτησε ο Σόιμπλε, κυνικά, την επομένη των εκλογών), δηλαδή το βάθεμα της εξάρτησης της χώρας από ΕΕ και ΗΠΑ, την κλιμάκωση της επέλασης του κεφαλαίου, το τσάκισμα των λαϊκών και εργατικών αντιστάσεων.

Στο χώρο του Δημοσίου με όχημα την πολιτική των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων και του κλεισίματος-ξεπουλήματος φορέων και υπηρεσιών αλλά και την αξιολόγηση επιχειρείται η de facto κατάργηση της μόνιμης, πλήρους και σταθερής δουλειάς και η ανατροπή-διάλυση των υφιστάμενων εργασιακών σχέσεων. Παράλληλα επιδιώκεται να κυριαρχήσει και να εμπεδωθεί ένα κλίμα φόβου, τρομοκρατίας και υποταγής στις επιταγές της πολιτικής εξουσίας στο πλαίσιο φασιστικοποίησης του κράτους και των μηχανισμών του ενάντια στον “εχθρό” λαό.
Οι πρώτες διαθεσιμότητες σχολικών φυλάκων, καθηγητών στη τεχνική εκπαίδευση, εργαζόμενων σε υπουργεία μετατράπηκαν σε απολύσεις. Ο αγώνας των διαθεσίμων και ιδιαίτερα των ηρωικών καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών που δεν σταμάτησαν ούτε μια μέρα να υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στη δουλειά έχει ασκήσει πιέσεις, έχει αναγκάσει τη κυβέρνηση να επιδιώκει με λύσσα μια βολική γι΄ αυτήν δικαστική απόφαση και τον τερματισμό αυτής της ελπιδοφόρας για το λαό και ιδιαίτερα ενοχλητικής γι΄ αυτήν εστίας αντίστασης. Ταυτόχρονα αναγκάζει την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, με εμφανή απροθυμία, να προχωρά σε κινήσεις σαν τη σημερινή για να διασκεδάσει τη κριτική που της ασκείται για το ξεπούλημά της στους αγώνες των διαθεσίμων που πραγματοποιείται με την άρνησή της να γενικεύσει και να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων σ΄ ολόκληρο το δημόσιο τομέα.
Είναι φανερό ότι η επίθεση στους εργαζόμενους στο Δημόσιο – στο πλαίσιο της συνολικότερης επίθεσης – έχει προσλάβει στρατηγικά χαρακτηριστικά για τους ιμπεριαλιστές και το ντόπιο κεφάλαιο και ως τέτοια πρέπει ν΄ αντιμετωπιστεί. Το θεμελιώδες δικαίωμα στη δουλειά δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο διαπραγμάτευσης από κανέναν, πολύ περισσότερο να επενδύεται στο βωμό εκλογικών σκοπιμοτήτων και αυταπατών.
Η κατεύθυνση της κλιμάκωσης της αντίστασης και του αγώνα, του πανδημοσιουπαλληλικού και πανεργατικού ξεσηκωμού προσκρούει στην πολιτική εχθρότητα και απροθυμία των αστικών και ρεφορμιστικών πολιτικών δυνάμεων που έχουν άλλη στόχευση και κατεύθυνση. Γι΄ αυτό και πρέπει να ξεπεραστεί το ταχύτερο από τους εργαζόμενους που αντιλαμβάνονται σε ποιά κατεύθυνση βρίσκεται η πραγματική διέξοδος. Στον ανυποχώρητο ενωτικό απεργιακό αγώνα, στις μαζικές αποφασιστικές κινητοποιήσεις μέχρι τη νίκη.
Μ΄ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!
5.6.2014