Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση 8ης συνεδρίασης της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας

Συνεδρίασε την Τρίτη 22/7 η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας.
Η συζήτηση άνοιξε πλήθος ζητημάτων, τόσο απολογιστικών της δράσης της συνεργασίας τον τελευταίο μήνα - κυρίως στην Αθήνα - όσο και συνολικότερων, και ιδιαίτερα σε σχέση με το πώς πρέπει να κινηθεί η συνεργασία το επόμενο διάστημα. Όταν συνεχίζεται και οξύνεται η επίθεση ενάντια στο λαό και ανοίγονται νέα μέτωπα της (απολύσεις, «αξιολόγηση» δημόσιων υπαλλήλων, ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα, «νέο ρυθμιστικό σχέδιο», απαγόρευση απεργιών). Όταν οι κίνδυνοι για τους λαούς στην παγκόσμια σκακιέρα (Ουκρανία, Παλαιστίνη, Μέση Ανατολή), αυξάνουν κατακόρυφα. Όταν η συμβιβασμένη και ρεφορμιστική πολιτική, οι λογικές και οι πρακτικές της «επίσημης αριστεράς» και της ηγεσίας των συνδικάτων επιφέρουν συνθήκες κινηματικής παράλυσης. Τότε είναι ανάγκη να δυναμώσει η αγωνιστική πολιτική κατεύθυνση που μπορεί να υψώσει φραγμό στην επίθεση κυβέρνησης και ιμπεριαλισμού. Σ’ αυτή την προσπάθεια η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία θα πρέπει να δώσει τη συμβολή της.
Συμφωνήθηκε το αμέσως επόμενο διάστημα ν’ αναδειχθούν τόσο ζητήματα που έχουν να κάνουν με την επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους όσο και στο αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο. Να επιδιωχθεί, επίσης, η καλύτερη σύνδεση και η ενίσχυση των αμφίδρομων σχέσεων της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας με τα τοπικά σχήματα και τις τοπικές επιτροπές τους.
Ιδιαίτερα θετική αναφορά έγινε στην πολύ καλή μαζική παρουσία, την εικόνα και την εμβέλεια του μπλοκ της συνεργασίας στη διαδήλωση αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, που είχε προηγηθεί, λίγη ώρα πριν.