Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Χανιά
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Πέμπτη 24 Ιούλη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταγγελίας των δολοφονικών επιθέσεων του κράτους του Ισραήλ με τις πλάτες των ιμπεριαλιστών, ενάντια στους κατοίκους της Γάζα.
Τα συνθήματα: Λευτεριά στην Παλαιστίνη, Θάνατος στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, ΈΞΩ οι βάσεις ΗΠΑ –ΝΑΤΟ, ακούστηκαν στους δρόμους της πόλης και ενώθηκαν με αυτά των διαδηλωτών στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και σ’ όλο τον κόσμο στέλνοντας ένα μήνυμα συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο και ηρωικό λαό της Παλαιστίνης.

Η Συγκέντρωση καλέστηκε απ’ την Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ συμμετείχε και το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης. Μέλη της Πρωτοβουλίας ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ απ’ το πρωί της Πέμπτης είχαν στήσει μεγαφωνική στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και μοίραζαν προκήρυξη που καλούσε στο απογευματινό συλλαλητήριο. Η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν δια αντιπροσώπου που όπως μάθαμε την άλλη μέρα απ’ τις δηλώσεις στελέχους του σε τοπική εφημερίδα συμμετείχε στη συγκέντρωση! Το δε ΚΚΕ καλούσε άλλη μέρα σε καμπάνια με μοίρασμα προκήρυξης.
Οι συνεχόμενες δολοφονίες του Παλαιστινιακού λαού, η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, όπως εκφράζονται και στην ΝΑ Μεσόγειο, η διαρκής αναβάθμιση και επέκταση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην Κρήτη κάνουν όλο και πιο αναγκαία την ανάληψη ευθύνης συγκρότησης μαζικού αντιιμπεριαλιστικού – αντιβασικού κινήματος απ’ αυτούς (οργανώσεις και αγωνιστές) που αναφέρονται στο κίνημα. Ενός κινήματος που θα διαχωρίζεται απ’ τις μεγαλόστομες διακηρύξεις που οδηγούν σε «ενέργειες για τη φωτογραφία», που θα εμπιστεύεται το λαό και θα στηρίζεται στο λαό.
Έτσι κι αλλιώς οι εξελίξεις στην περιοχή μας θα μας θέτουν όλο και πιο επιτακτικά αυτή την αναγκαιότητα..