Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΧΑΝΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Κανένας κάτοικος ή επισκέπτης αυτού του νησιού δεν επιτρέπεται να μένει απαθής την ώρα που αδίσταχτα οι ιμπεριαλιστές μετατρέπουν τη Μεσόγειο, μερικά μίλια από τις ακτές μας, σε χαβούζα των χημικών δηλητηρίων της πολεμικής τους βιομηχανίας.
Η κυβέρνηση της χώρας αφού έδωσε και συνεχίζει να δίνει τα δικαιώματα του λαού μας θυσία στην ιμπεριαλιστική τρόικα, δίνει τώρα γη και ύδωρ υπηρετώντας ξανά τα βρώμικα πολεμικά σχέδια στην περιοχή.
Η καταστροφή των χημικών με άμεση εμπλοκή της βάσης της Σούδας δεν εντάσσεται σ’ ένα σχέδιο ειρήνης για την περιοχή. Αντίθετα οι φονιάδες και ληστές των λαών προσπαθώντας ν’ απαντήσουν την κρίση τους ανταγωνίζονται άγρια βυθίζοντας ολόκληρες περιοχές του πλανήτη στον πόλεμο και την καταστροφή παράλληλα με την ανελέητη λεηλασία που ζει ήδη ο κόσμος της δουλειάς και στη χώρα μας.
Σε τέτοιες συνθήκες ο καρκίνος της νατοϊκής βάσης της Σούδας θα φέρει ακόμη μεγαλύτερα δεινά στον τόπο μας, ενώ συνολικά η ιμπεριαλιστική εξάρτηση πέρα από την οικονομική καταστροφή του κόσμου της δουλειάς απειλεί ήδη την ειρήνη και τη δημοκρατία στη χώρα. Η κυβέρνηση υπηρετώντας μια χούφτα πλουτοκράτες και τα μεγάλα αφεντικά ΗΠΑ-Ε.Ε., κλιμακώνοντας τη φασιστικοποίηση, στηρίζει τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος του λαού και της χώρας. Η μετατροπή της θάλασσάς μας σε χαβούζα δηλητηρίων είναι ένα έγκλημα που αν το ανεχτούμε αμαχητί σίγουρα τα χειρότερα είναι μπροστά μας.
Ο μαζικός λαϊκός ξεσηκωμός θα μπορούσε να ήταν ήδη γεγονός αν δεν κυριαρχούσαν οι εκλογικές αυταπάτες , η λογική της ανάθεσης σε ειδικούς και σε σωτήρες. Οφείλουμε χωρίς άλλες καθυστερήσεις να εμπιστευτούμε το δρόμο του μαζικού αγώνα. Να βγούμε τώρα μαζικά και αποφασιστικά στο δρόμο και να επιβάλλουμε την κοινή δράση για να υπηρετηθεί ο μαζικός λαϊκός ξεσηκωμός.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7.30 μ.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ της ΑΓΟΡΑΣ, για να απαιτήσουμε να σταματήσει ΤΩΡΑ η υδρόλυση των δηλητηρίων που γίνεται ήδη ανοικτά του νησιού μας. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Πρωτοβουλία Αντίστασης
ΧΑΝΙΑ 10-7-2014