Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
Ανοιχτή Συγκέντρωση Σάββατο 11:00 π.μ. Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας πολεμικής επιχείρησης που διεξάγεται σε περιοχές της Συρίας και της Τουρκίας, όπου κατοικούν Κούρδοι. Από τη μία οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές βομβαρδίζουν συνεχώς τις περιοχές αυτές με πρόσχημα το χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους. Από την άλλη οι αντιδραστικοί του λαγόμενου Χαλιφάτου σκορπούν τη φρίκη και το θάνατο στο διάβα τους. Παράλληλα η κυβέρνηση του Ερντογάν στην Τουρκία κυρήσσει και αυτή με τη σειρά της τον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας», με στόχο την κατάπνιξη του ξεσηκωμού του Κούρδικου λαού. Τραγικά αποτελέσματα αυτής της εκστρατείας, εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες, καταστροφή κτιριακών υποδομών, διάλυση ολόκληρων τοπικών κοινωνιών, ενώ τα νέα καραβάνια των προσφύγων πληθαίνουν συνεχώς. Η κουρδική πόλη Κομπάνι, στα βόρεια της Συρίας, μετά την πολυήμερη πολιορκία της, έγινε σύμβολο αντίστασης ενός ολόκληρου λαού.

Όλη η Μέση Ανατολή είναι ένα καζάνι που βράζει, με περιοχές ολόκληρες να βρίσκονται υπό καθεστώς εμφύλιων πολέμων, με τις πιο αντιδραστικές φεουδαρχικές δυνάμεις να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Οι έννοιες των συνόρων μεταξύ κρατών αλλά και η εδαφική ακεραιότητα των χωρών της περιοχής είναι υπό διαρκή αμφισβήτηση. Οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, με την εισβολή και την κατοχή του Ιράκ, προσπαθούν εδώ και χρόνια να πατήσουν γερά το πόδι τους στην περιοχή, ώστε να την ελέγξουν με τον πιο προσοδοφόρο για τα συμφέροντα τους τρόπο. Σε αυτήν την κατεύθυνση χρηματοδότησαν όλα αυτά τα χρόνια το λεγόμενο χαλιφάτο του ΙΚΙΛ, που αντιπροσωπεύει ότι πιο σκοταδιστικό και κοινωνικά οπισθοδρομικό, και τώρα που δείχνει ότι η κατάσταση «ξεφεύγει» από τον έλεγχό τους, «αναγκάζονται» να επέμβουν ώστε να περιορίσουν την εξάπλωσή του.
Οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές φτιάχνουν τη λεγόμενη «συμμαχία των προθύμων», με τη συμμετοχή μιας σειράς χωρών, είτε ιμπεριαλιστικών όπως της Αγγλίας και της Γαλλίας (του «σοσιαλιστή» Ολάντ), είτε των αντιδραστικών καθεστώτων των αραβικών κρατών. Ο στόχος τους δεν είναι η καταπολέμηση των τζιχαντιστών του ΙΚΙΛ (που αναδείχτηκαν ξαφνικά σε νο1 απειλή για την ανθρωπότητα), αλλά η εδραίωση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων τους στην περιοχή. Θύμα της πιο άγριας και επιθετικής πλευράς του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού για άλλη μια φορά είναι οι λαοί της περιοχής, με πρώτους τους Κούρδους, που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε Τουρκία, Συρία και Ιράκ. Η ανάπτυξη αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού μεώπου των λαών της περιοχής είναι σήμερα όσο ποτέ αναγκαία, για να μπει φρένο στην επέλαση των ιμπεριαλιστών, για να πάρει ο κάθε λαός την υπόθεση της ζωής στα δικά του χέρια.
  • Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο Κούρδικο λαό! Να σταματήσει άμεσα η πολιορκία του Κομπάνι και των άλλων περιοχών που κατοικούνται από Κούρδους!
  • Όχι στη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση των μακελάρηδων αυτού του πλανήτη! Έξω οι ιμπεριαλιστές από τη Μέση Ανατολή!
  • Να σταματήσει η τρομοκρατική πολιτική του Τούρκικου κράτους, που προσπαθεί να καταστείλει τον ξεσηκωμό του Κούρδικου λαού!
  • Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών! Δε θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους!