Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Χανιά, Ανακοίνωση – κάλεσμα
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ ΣΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Την ώρα που νέα μνημόνια διαρκείας μαγειρεύονται για το μόνιμο αλυσόδεμα του κόσμου της δουλειάς, το καθεστώς της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης γεννά νέους θανάσιμους κινδύνους με την εμπλοκή της χώρας στο γενικευμένο μακελειό των λαών που εξελίσσεται στη Μέση Ανατολή από τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και τα κάθε λογής αντιδραστικά δημιουργήματα του ιμπεριαλισμού σαν το ISIS, τους σιωνιστές του Ισραήλ και το τούρκικο κράτος που δολοφονεί τους κούρδους αγωνιστές.
Η βαθιά κρίση του σάπιου καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος αναζητά λύση στην ένταση της εκμετάλλευσης του κόσμου της δουλειάς στη φασιστικοποίηση και στον πόλεμο. Αυτός ο αντιδραστικός άνεμος πνέει στην πραγματικότητα σ’ Ανατολή και Δύση, παρά τις επικίνδυνες αυταπάτες που καλλιεργήθηκαν για τους νέους ανέμους του Ολάντ και του Ομπάμα.

Σ’ αυτή τη βάση ερμηνεύεται η πρωτόγνωρα επικίνδυνη επιθετικότητα των ΗΠΑ που συνεχίζει να εκδηλώνεται στην Ουκρανία και ταυτόχρονα απλώνεται σαν αποτέλεσμα της αντίδρασης της Ρωσίας στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή. Ολάκερη η γύρω από τη χώρα μας περιοχή, αν δε φλέγεται ήδη από την ιμπεριαλιστική επέμβαση, εγκυμονεί τεράστιους για τους λαούς κινδύνους, ενώ η Κύπρος μετατρέπεται συνεχώς σε προτεκτοράτο και ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.
Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον και στη χώρα μας κάθε άλλο παρά είναι δοσμένη η ειρήνη και η δημοκρατία, ενώ είναι ήδη δοσμένη η βαθειά φτώχεια, η ανεργία και η ανέχεια για το λαό. Να γιατί πρέπει χωρίς καθυστέρηση να ξεπεράσουμε το φόβο αλλά και τις όποιες αυταπάτες για εύκολες λύσεις που μπορούν τάχα να προκύψουν με την ψήφο μας. Οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ ομολογούν και διά του τύπου πως η βάση της Σούδας αναβαθμίζεται συνεχώς στα φονικά σχέδια των ΗΠΑ. Οι Χανιώτες ξέρουν και από το παρελθόν τη δολοφονική δράση της βάσης σε βάρος γειτονικών λαών.
Χρόνια τώρα η ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή μετατρέπει ολοένα και περισσότερο τον τόπο μας σε ορμητήριο και ταυτόχρονα φέρνει όλο και πιο κοντά την πλήρη καταστροφή χωρών, το μαζικό ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων και την ενίσχυση κάθε λογής δολοφονικών δυνάμεων στην περιοχή. Πρόσφατα μίλησαν για νέα βάση των μη επανδρωμένων dromers που θα προστεθεί στην υπερ-βάση της Σούδας που αναβαθμίζεται και επεκτείνεται συνεχώς. Το πιο επικίνδυνο και καταστροφικό για τους κατοίκους αυτού του τόπου είναι το να μην αντιδράσουμε απέναντι σ’ όλα αυτά.
Η ιστορία του τόπου μας δείχνει πως μπορούμε και πρέπει και τώρα να εναντιωθούμε μαζικά και αγωνιστικά στην ολοκληρωτική μετατροπή του τόπου μας σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών. Η κοινή δράση συλλογικοτήτων και αγωνιστών μπορεί και είναι ανάγκη σ’ ένα τέτοιο κρίσιμο θέμα να ξαναγεννηθεί στην πόλη μας. Δεν αρκούν οι παραταξιακές εικονικές δράσεις. Χρειάζεται κάποιοι με όρους κοινής δράσης να μπουν μπροστά με στόχο τη μαζική κινητοποίηση του λαού ενάντια στη λειτουργία της βάσης του θανάτου. Καλούμε κάθε αγωνιστή και συλλογικότητα της πόλης στην εκδήλωση – συζήτηση την Πέμπτη 23 Οκτώβρη στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Πρωτοβουλία Αντίστασης
ΧΑΝΙΑ 17-10-2014