Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Πάρκο ελεύθερο για όλους τους κατοίκους!
Η υπεράσπιση του Πάρκου υπόθεση του λαού!
Να φράξουμε το δρόμο στην Ιδιωτικοποίηση του Πάρκου «Τρίτση»

Εργαζόμενοι, άνεργοι συμπολίτες
Το Πάρκο «Τρίτση», σχεδόν αμέσως μετά την ίδρυση του άρχισε να υποβαθμίζεται σκόπιμα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, οι οποίες δημιούργησαν όλες οι προϋποθέσεις για την πλήρη απαξίωση του, όπως λ.χ. την ελλιπή χρηματοδότηση του, τα ασαφή όρια του, τη χωρίς μόνιμο προσωπικό λειτουργία του. Και παρ’ ότι αλλάζουν συνεχώς το μοντέλο διοίκησης του, το αποτέλεσμα εξακολουθεί να παραμένει το ίδιο, δηλαδή, η υποβάθμιση, η καταστροφή των υποδομών του και δημιουργία δυσθεώρητων «χρεών» σε κρατικούς οργανισμούς ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, κ.α. Στο μεταξύ, όλο αυτό το διάστημα κομμάτια του πάρκου έχουν παραχωρηθεί σχεδόν τζάμπα προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες και ΜΚΟ, πίσω από τις οποίες κρύβονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Φέτος, από την αρχή του καλοκαιριού ξεκίνησαν μια σειρά μεθοδεύσεις που είχαν σαν στόχο την παραπέρα παραχώρηση κομματιών του Πάρκου για «επιχειρηματική» εκμετάλλευση. Ωστόσο, χάρη στην έγκαιρη και μαζική παρέμβαση των κατοίκων της περιοχής, πολλοί από τους δήθεν «διαγωνισμούς παραχώρησης», αποτράπηκαν .
Πρόσφατα, με τη νέα νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος, σύμφωνα με την οποία η διαχείριση του Πάρκου περνά στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αττικής (ΑΣΔΑ), επιχειρείται να μπει τέλος στο καθεστώς λειτουργίας του Πάρκου, με την οριστική ιδιωτικοποίησή του, εφ’ όσον κανένα σταθερό και μόνιμο κονδύλι για τη χρηματοδότησή του δεν προβλέπεται από τον κρατικό Προϋπολογισμό. Έτσι, η χρηματοδότηση του Πάρκου θα γίνεται από το «Πράσινο Ταμείο» και μόνο για 5 χρόνια (εάν και εφόσον), δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα εκμετάλλευσης και αξιοποίησης της πολλαπλής λειτουργίας του στη συνεργασία ΑΣΔΑ και ιδιωτών (ΣΔΙΤ), προφανώς με πόρους των επιχειρηματιών. Με αυτό τον τρόπο και με τη μεθοδευμένη απαξίωση και καταστροφή του, το Πάρκο μας, μετατρέπεται σε πεδίο εκμετάλλευσης ιδιωτικών συμφερόντων, τις λειτουργίες των οποίων, καλούμαστε να πληρώνουμε εμείς.
Δεν πρέπει να μείνουμε αδρανείς. Κάτοικοι της περιοχής και επισκέπτες του πάρκου να μην τους αφήσουμε να μας στερήσουν το μοναδικό αυτό χώρο αναψυχής. Οφείλουμε να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Με κινητοποιήσεις και με μαζικές λαϊκές συνελεύσεις, να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα έξω από τα στενά όρια του πάρκου, σε όλη την κοινωνία. Να συμβάλουμε έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα κίνημα αντίστασης-διεκδίκησης απέναντι στην Κυβέρνηση που νομοθετεί και υποβαθμίζει το Πάρκο.

• ΑΜΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
• ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
• ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
• ΠΑΡΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ!
• ΟΧΙ στις ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ!

Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
Στα Δυτικά της Αθήνας
http://la-aas.blogspot.gr/                                                                                                 10 Οκτώβρη 2014