Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Νότια προάστεια
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ:
Η επίθεση στο δικαίωμα στη δουλειά συνεχίζεται!
Έχουμε μόνο μία επιλογή: ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ!

ΚΑΛΕΣΜΑ σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Δευτέρα 3 Νοέμβρη
στις 6.30μμ
στο πρώην Δημαρχείο Υμηττού

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι,
Την ώρα που η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο, ψάχνοντας μάταια να βρει να μας πασάρει σημάδια «ανάκαμψης», «εξόδου από την κρίση» και βελτίωσης της αθλιότητας που μας έχει οδηγήσει εδώ και χρόνια, ταυτόχρονα προωθεί ασταμάτητα την επίθεσή της στο δικαίωμά μας στη δουλειά και τη ζωή.
Η προώθηση των αξιολογήσεων στο δημόσιο τομέα, με το υποκριτικό πρόσχημα της «αξιοκρατίας» και της «εξυγίανσης» έχει ένα και μόνο στόχο: Να δώσει άλλο ένα αποφασιστικό χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων, αφού όλοι ξέρουμε ότι η αξιολόγηση πάει πακέτο με τις διαθεσιμότητες, δηλαδή, τις απολύσεις.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ: Απολύσεις, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μετατροπή των εργαζόμενων σε ένα πλήθος εξατομικευμένων «συμβασιούχων» χωρίς δικαιώματα που θα διαπραγματεύονται ατομικά τη φτώχεια και την ανεργία τους με τον εργοδότη. Είτε αυτός ο εργοδότης είναι το κράτος είτε ο κάθε καπιταλιστής επιχειρηματίας.
Την ίδια ώρα, για να «δέσει το γλυκό» και να προετοιμάζονται και οι επόμενες γενιές για το μέλλον που στήνει το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, στήνεται για τη νεολαία το «Νέο Σχολείο» που είναι τόσο παλιό όσο και ο εργασιακός μεσαίωνας που πασχίζουν να εδραιώσουν. Τράπεζα Θεμάτων και εξεταστικά σφαγεία, φτιάχνουν το σχολείο των ταξικών φραγμών, όπου ακόμα και το απολυτήριο Λυκείου γίνεται όνειρο άπιαστο για την πλειοψηφία των μαθητών. Πέταγμα χιλιάδων μαθητών στην κατάρτιση, την αμορφωσιά και την απλήρωτη εργασία («μαθητεία») όπου αν δεν καταργηθούν άλλες τόσες ειδικότητες τα επόμενα χρόνια ή και μήνες, τους επιφυλάσσει ένα κουρελόχαρτο και το συνεχές κυνήγι μιας κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης δουλειάς με ημερομηνία λήξης …γάλακτος 10 ημερών!...
Η απάντηση στην επίθεση του συστήματος στα δικαιώματά μας, δεν μπορεί να είναι ούτε η παραίτηση και η απογοήτευση, ούτε και η αναμονή μιας άλλης κυβέρνησης που θα λύσει τα προβλήματα για λογαριασμό μας. Καμιά κάλπη δε θα φέρει τη λύση, κανένας «σωτήρας» δε θα αναμετρηθεί με τους εκμεταλλευτές μας. Αντίθετα θα βγει για να συνεχίσει με άλλο κοστούμι την ίδια πολιτική, μήπως και μας ρίξει στάχτη στα μάτια.
Μόνο οι δικοί μας αγώνες μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα. Οι μαζικοί αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας.
Δεν είναι εύκολο, δεν μπορεί να γίνει γρήγορα και με μαγικό τρόπο. Αλλά είναι ο μόνος τρόπος. Να αναμετρηθούμε με το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Να οργανώσουμε την οργή μας, να προετοιμάσουμε τις νέες μάχες που πρέπει να δώσουμε άμεσα. Μάχες που πρέπει να δίνονται συνεχώς και με διάρκεια έξω από τις λογικές των κούφιων στάσεων εργασίας που πότε πότε θυμούνται να προκηρύξουν οι παραιτημένες ηγεσίες των ομοσπονδιών. Που το μόνο που κάνουν είναι να μεταδίδουν τη δική τους παραίτηση και υποταγή στους εργαζόμενους που έχουν όλη τη διάθεση να παλέψουν αποφασιστικά.
Επιβάλλεται ο κόσμος της εργασίας να κάνει τους δικούς του ισολογισμούς, να καθαρίσει τα μάτια του από τις χρόνιες τσίμπλες, να «ξορκίσει» την παραλυσία και να τραβήξει τις σωστές διαχωριστικές γραμμές, ενάντια στους «πουρκουάδες», τους ριψάσπιδες και τα σκιάχτρα που φυτεύονται δίπλα του.
Οργανωμένα. Όχι χωριστά, ούτε υποταγμένα. Με το σύνθημα που ενώνει την τάξη: Ανατροπή αυτής της πολιτικής (Κυβέρνηση – Ευρωπαϊκή Ένωση – ΔΝΤ) που στέλνει εμάς και τα παιδιά μας στην κόλαση.
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
Σχήματα Ηλιούπολης – Δάφνης Υμηττού