Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ανταπόκριση για την αντιφασιστική εκδήλωση στη Σάμο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αντιφασιστική εκδήλωση-συζήτηση το Σάββατο 25/10,στο Μαραθόκαμπο της Σάμου. Περισσότεροι από 70 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, παρακολούθησαν τις εισηγήσεις των τριών διοργανωτών και συμμετείχαν στη συζήτηση που ακολούθησε με πολλούς ομιλητές και παρεμβαίνοντες, με μεγάλο ενδιαφέρον.
Από τη μεριά της Λ.Α.-Α.Α.Σ. τονίστηκε ιδιαίτερα η στενή σύνδεση της πάλης για την αντιμετώπιση της Χ.Α., γενικά των φασιστικών δυνάμεων και κηρυγμάτων, με τη συνολικότερη πάλη που χρειάζεται να αναπτύξει ο λαός μας απέναντι στην επίθεση του συστήματος και για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του. Αυτή ήταν και η βασική –και επί του δια ταύτα- διαφορά στο περιεχόμενο των τριών εισηγήσεων( από τους δύο άλλους συνδιοργανωτές δεν κατατέθηκε ούτε μοιράστηκε γραπτή τοποθέτηση) και των άλλων παρεμβάσεων που έγιναν από τους διοργανωτές.

Οι παρεμβάσεις του κόσμου –αλλά και το ίδιο το θέμα της συζήτησης-, ανέδειξαν επίσης το θέμα της Αριστεράς και του κινήματος στις γενικότερες διαστάσεις του, σχετικά με το οποίο και κατά τη γνώμη μας από την πλευρά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκδηλώθηκε αμηχανία, ενώ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώχθηκε να εμφανιστεί ότι «πάμε καλά» με τη γνωστή προφανώς λογική της επερχόμενης εκλογικής «λύσης».
Η δυνατότητα που δόθηκε με την εκδήλωση αυτή σε δεκάδες ανθρώπους να ακούσουν και να συζητήσουν πολιτικά, δίνει το γενικό φόντο της σημασίας αυτής της πρωτοβουλίας, που έτσι κι αλλιώς συνέβαλλε στη συγκεκριμένη περιοχή στη δημιουργία ενός αντιφασιστικού κλίματος. Η γενικότερη αυτή ανάγκη διαπιστώθηκε και από τις αρκετές παρεμβάσεις που έγιναν στο Καρλόβασι και τα χωριά της περιοχής (Πλάτανος, Λέκα, Καστανιά, Αγ. Θεόδωροι, Κουμέϊκα) για την προπαγάνδιση της εκδήλωσης όλες τις προηγούμενες μέρες. Και επίσης εκφράστηκε με τις προτάσεις-ερωτήσεις που έγιναν μέσα στη συζήτηση για την ανάγκη να υπάρξει «συνέχεια» και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες.
Το ΚΚΕ στο οποίο επίσης απευθύνθηκε πρόταση συνδιοργάνωσης της εκδήλωσης (ήδη από τις 6/10) επικαλέστηκε μέχρι τέλους δικές του οργανωτικές δυσκολίες εξ αιτίας των οποίων δεν μπορούσε να απαντήσει στην πρόταση. Παρόλα αυτά και παρόλο που επεδίωξε να αποτρέψει κόσμο να συμμετέχει, στην εκδήλωση βρέθηκαν και άνθρωποι της επιρροής του.