Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Δυτικά της Αθήνας
Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους!
Να φράξουμε το δρόμο στις απολύσεις!
Κατάργηση των διδάκτρων και των τροφείων!

Εργαζόμενοι, άνεργοι συμπολίτες
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τις ευλογίες-οδηγίες των ιμπεριαλιστικών κέντρων ΕΕ-ΔΝΤ, συνεχίζουν τη βάρβαρη πολιτική των Μνημονίων με συνεχείς απολύσεις στο δημόσιο, ατελείωτη φορομπηξίας και κατεδάφιση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.
Συνεπείς στην εφαρμογή των δεσμεύσεων τους προς την κεντρική εξουσία, ο Δήμος των Αγίων Αναργύρων-Καματερού εφαρμόζοντας το νόμο - με το δήθεν αντικειμενικό ΑΣΕΠ να σέρνει το χορό- που επιβάλλει όλοι οι συμβασιούχοι να προσλαμβάνονται μέσω ΑΣΕΠ. Αλήθεια γιατί τόσα χρόνια οι ανάγκες για εργαζόμενους στους τομείς της Πρόνοιας (παιδικοί σταθμοί-βοήθεια στο σπίτι, κλπ) αλλά και του πολιτισμού-αθλητισμού, καλύπτονται κατά κόρον με συμβασιούχους;
Και παρά το γεγονός ότι για κάποιες κατηγορίες εργαζομένων υπήρχε εξαίρεση (μουσικοί, καλλιτέχνες κ.λπ.), ωστόσο από την φετινή χρονιά αυτή η εξαίρεση παύει να ισχύει, με αποτέλεσμα όλες οι δραστηριότητες να έχουν «παγώσει» και έμπειροι δάσκαλοι μουσικής και όχι μόνο να πετιούνται στο δρόμο για να έρθουν άλλοι (με συμβάσεις λίγων μηνών), και του χρόνου πάλι άλλοι και τράβα κορδέλα.... Γιατί πρόθεση της κυβέρνησης των Σαμαρά-Βενιζέλου δεν είναι η καλυτέρευση του σχολείου ή η προσχηματική πάταξη της ανεργίας, αλλά η ολοκληρωτική υποταγή των εκπαιδευτικών και η μετατροπή τους σε εξαθλιωμένους εργαζόμενους-άνεργους, χωρίς μόνιμη και σταθερή δουλειά με εργασιακά δικαιώματα.
Την ιδία στιγμή που διώχνουν τους έμπειρους εργαζόμενους με απλήρωτα τα δεδουλευμένα, το Δ.Σ του Οργανισμού Πολιτισμού και Άθλησης με την απόφαση που πήρε πρόσφατα, αυξάνει τα δίδακτρα στις Αθλητικές και Πολιτιστικές Δραστηριότητες καθώς και στα μαθήματα του Ωδείου. Είναι ξεκάθαρο πως στον νέο μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν, τα παιδιά του λαού, τα παιδιά μας δεν έχουν κανένα δικαίωμα ούτε στην εκπαίδευση ούτε στον αθλητισμό ούτε στον πολιτισμό. Η κυβέρνηση προδιαγράφει ένα αγοραίο σχολείο των λίγων και εκλεκτών!

Εργαζόμενοι, άνεργοι συμπολίτες, Καμιά αναμονή!
Μπροστά σ’ αυτή τη σκληρή πραγματικότητα δεν πρέπει να μείνουμε αδρανείς. Γονείς και εργαζόμενοι οφείλουμε να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Με επιτροπές αγώνα, με γενικές συνελεύσεις, με παρέμβαση στα πρωτοβάθμια σωματεία όπου αυτά έχουν μια στοιχειώδη παρέμβαση, να ανατρέψουμε το κλίμα της αδράνειας και του εφησυχασμού! Να συμβάλουμε έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα Λαϊκό μέτωπο αντίστασης-διεκδίκησης με επί μέρους στόχο:

Να καταργηθούν τα δίδακτρα και τα τροφεία
Να φράξουμε το δρόμο στις απολύσεις!
Για να υπερασπιστούμε τα δικαίωμα του λαού στη δουλειά!
Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για όλο το λαό!
Για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική της λιτότητας και των απολύσεων!
Για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της ξενόδουλης και εκμεταλλευτικής πολιτικής που επιβάλουν Ε.Ε.-ΔΝΤ και εφαρμόζει η κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ

Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
Στα Δυτικά της Αθήνας
http://la-aas.blogspot.gr/
7.10.2014