Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Η (ΓΡΑΠΤΗ) ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ Λ.Α.-Α.Α.Σ. ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΕΜΒΗΚΕ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟ ΣΑΜΟΥ

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ
ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΕΙΡΗΝΗ!
  • Στήνουν δουλεμπορικά γραφεία (… «ευρέσεως εργασίας» τα λένε) , απειλούν και τρομοκρατούν απεργούς εργάτες ότι θα χάσουν τη δουλειά τους, έχουν αποδεδειγμένες σχέσεις με το εφοπλιστικό κεφάλαιο και μεγάλη δραστηριότητα στις δουλειές και στα κυκλώματα της «νύχτας», αλλά θέλουν να πιστέψουμε πως «πασχίζουν υπέρ των αδυνάτων»…
  • Οργανώνουν και εκτελούν βάρβαρους ξυλοδαρμούς, επιθέσεις, δολοφονίες, μεταναστών, αγωνιστών και πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς, κινούνται δίπλα και παράλληλα με τις δυνάμεις καταστολής του κράτους που κυνηγάνε με χημικά και χτυπάνε λαϊκές-νεολαίιστικές κινητοποιήσεις, αλλά μας λένε ότι «νοιάζονται το λαό» και είναι «ενάντια στο σύστημα»…
  • Δηλώνει ο αρχηγός τους πως «Ο τόπος αυτός γνώρισε προκοπή επί Γεωργίου Παπαδοπούλου και 21ης Απριλίου» (6/6/12) και θέλουν να καταλάβουμε πως ο ύμνος στην αμερικανοκίνητη και αμερικανοστήριχτη χούντα με την οποία εκτός των πολλών άλλων έκανε τεράστιες αρπαχτές το κεφάλαιο, είναι λόγος αντισυστημικός ενάντια στους «διεφθαρμένους και σάπιους πολιτικούς» ….
  • Υμνούν το χιτλερισμό-ναζισμό, δηλαδή την δύναμη εκείνη του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος που μακέλεψε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων κατέστρεψε χώρες και λαούς, για να αντιληφθούμε πως έχουν «μεγάλα οράματα και αξίες»
  • Αποκαλύπτονται τα δίκτυα στήριξης τους από το σύστημα και τους μηχανισμούς του (αστυνομία, στρατός, δικαστικοί), η ανοιχτή γραμμή συνομιλίας τους με την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέσω του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι «αντιμάχονται» την κυβέρνηση, το σύστημα και το κράτος του…
  • Υποστηρίζουν ανοιχτά και φανατικά τη συμμετοχή της χώρας στο ευρώ και στην ΕΕ, προτείνουν να βρούμε (και) άλλους ιμπεριαλιστές προστάτες (πχ τη Ρωσία), αλλά όλα αυτά στο όνομα της «ανάκτησης της εθνικής μας αξιοπρέπειας»…
ΟΧΙ λοιπόν! Η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, και η όποια ενδεχόμενη μεταμφίεση της επιλεχθεί, αλλά και κάθε ανάλογη και παρόμοια δύναμη, είναι μια μαύρη δύναμη του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Γεννιέται μέσα σε αυτό και από αυτό και υπηρετεί τις δικές του μαύρες ανάγκες και συμφέροντα! Και η δίωξη της από το κράτος και την κυβέρνηση καθόλου δεν στοχεύει να χτυπήσει το φασιστικό φίδι. Στοχεύει μόνο να ντύσει το δέρμα του με «σοβαρό» κοστούμι-όπως ήδη προπαγανδίζεται από έγκυρους κύκλους- ώστε να είναι κατάλληλο για πιο κεντρικές πολιτικές χρήσεις.
Το αυγό του φιδιού επωάστηκε στη ζεστή αγκαλιά του εθνικισμού και του ρατσισμού που είναι η επίσημη ιδεολογία τη αστικής τάξης, από τα χρόνια των εθνικιστικών συλλαλητηρίων για το «Μακεδονικό» που τα οργάνωναν το σύστημα, η κυβέρνηση του, τα κόμματα του και οι θεσμοί του, ως τις «Ολυμπιάδες» του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του «Ξένιου Δία» που αποτελεί το όνομα του επίσημου κυβερνητικού πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες εργάτες.
Το αυγό του φιδιού για πολλά χρόνια φιλοξενήθηκε μέσα στα κομματικά και κυβερνητικά σαλόνια της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του συστήματος. Εκεί βρίσκονταν με λόγο και εξουσία οι Παπαθεμελήδες και οι Καρατζαφέρηδες, εκεί συνεχίζουν να βρίσκονται και με κεντρικό ρόλο βασικά στελέχη της μαύρης «ιδεολογίας» πρόθυμα και έτοιμα να υπηρετήσουν τις «πολιτικές αλλαγές» που ενδεχόμενα θα χρειαστούν για να προωθηθούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη χώρα και στην περιοχή. Σε μια περίοδο και εποχή που οι ιμπεριαλιστικές πολεμικές μηχανές, με τους Αμερικανονατοϊκούς φονιάδες πρώτους και αδίστακτους, αλέθουν ήδη και μακελεύουν λαούς και χώρες από την Ουκρανία ως τη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική. Ας μην ξεχνάμε πως σε αυτή τη χώρα τόσο στο Μεσοπόλεμο όσο και στα μεταπολεμικά χρόνια η φασιστική διακυβέρνηση (με δικτατορική ή κοινοβουλευτική μορφή) είχε προϋπόθεση την ενεργητική στήριξη και εμπλοκή του ξένου παράγοντα.
Το φίδι βγήκε από το αυγό, στα χρόνια που εκδηλώθηκε η κρίση, στα χρόνια δηλαδή που η αντιλαϊκή-αντεργατική επίθεση παίρνει διαστάσεις λαίλαπας και η εξαθλίωση, η ανεργία και η φτώχεια απλώνονται και φτάνουν ως τα μεσαία κοινωνικά στρώματα. Το φίδι μύρισε την οργή αλλά και το φόβο και την απελπισία και ξαμολύθηκε -και το ξαμόλυσαν- για να καναλιζάρει και να δηλητηριάσει τις λαϊκές αντιδράσεις. Χρησιμοποιείται και χρησιμοποιήθηκε ήδη ως δύναμη τρομοκράτησης και κατάπνιξης του εργατικού-λαϊκού κινήματος και των αγώνων της νεολαίας, ως προπομπός της πολιτικής της φασιστικοποίησης που το σύστημα, το κράτος και οι κυβερνήσεις του εφαρμόζουν: τα χτυπήματα και οι απαγορεύσεις απεργιών και διαδηλώσεων, το κυνήγι, η πιο βάρβαρη εκμετάλλευση και η εξόντωση των μεταναστών, οι ατελείωτες διώξεις αγωνιστών, ο περιορισμός-κατάργηση θεμελιωδών λαϊκών ελευθεριών (ελεύθερη διακίνηση ιδεών, όροι ύπαρξης σωματείων και συλλόγων, Άσυλο), η αντικομουνιστική υστερία, είναι όχι «απλώς» η πρακτική μιας φασιστικής συμμορίας αλλά η επίσημη πολιτική με νόμους και άρθρα του Ποινικού Κώδικα! Εξάλλου και σε μια σειρά χώρες της «πολιτισμένης» Ευρώπης ο ιμπεριαλισμός και το κεφάλαιο ήδη χρησιμοποιούν σε κυβερνητικά και βουλευτικά έδρανα φασιστικές δυνάμεις, ενώ η ίδια η ΕΕ ψήφισε και εφαρμόζει αντικομουνιστικά Μνημόνια!
Το φίδι σεργιανάει στα χωριά των φτωχών ανθρώπων, στις εργατικές-λαϊκές συνοικίες των μεγάλων αστικών κέντρων, ακόμα και σε σωματεία και συλλόγους εργαζομένων και νεολαίας! Είναι χρέος κάθε προοδευτικού ανθρώπου όχι μόνο να μη δείχνει «κατανόηση» και «ανοχή», στα φασιστικά δήθεν αντισυστημικά «ψηστήρια» και κηρύγματα, αλλά να απομονώσει και να απορρίψει με απόλυτο τρόπο αυτές τις απόψεις και τους φυσικούς φορείς τους. Πρέπει να νοιώθουν και να είναι ανεπιθύμητοι από το λαό και τη νεολαία!
Αυτό είναι αναγκαίο αλλά δεν φτάνει! Τα πράγματα έφτασαν ήδη ως εδώ γιατί στην Αριστερά κυριαρχεί η γραμμή της υποχώρησης, της υποταγής και της εκλογικής «διεξόδου», απέναντι στην επίθεση του συστήματος. Γιατί λείπει η γραμμή της μαζικής αντιιμπεριαλιστικής-αντικαπιταλιστικής πάλης, που πρέπει και μπορεί να ενώσει το λαό στο δρόμο των πραγματικών απαντήσεων για τα δικά του συμφέροντα.
Όσο δεν αναπτύσσονται μαζικές αντιστάσεις απέναντι στην επίθεση του συστήματος, όσο δεν ξεσηκώνονται μαζικοί αγώνες για ψωμί, δουλειά, ελευθερία, ειρήνη, όσο επικρατεί η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία, το φίδι θα βρίσκει δρόμους και έδαφος για να σέρνεται ανάμεσα μας. Το τσαλαπάτημα δηλαδή του φιδιού δεν θέλει και δεν θα το κάνει το σύστημα και τα κόμματα που το είχαν στον κόρφο τους και κάνει τη δουλειά τους. Δεν μπορεί να γίνει με κοινοβουλευτικούς-εκλογικούς όρους. Η συντριβή των φασιστικών δυνάμεων είναι αναπόσπαστα δεμένη με την υπόθεση της συνολικής πάλης του λαού για τα δικαιώματα του και την προοπτική του!