Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση 12ης συνεδρίασης της Γραμματείας

Την Πέμπτη 30/10 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Γραμματείας της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Όσον αφορά τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις τονίστηκε η ανάγκη εναντίωσης στο κλίμα «εκλογικής αναμονής» για την επίλυση των προβλημάτων του λαού που καλλιεργείται, και η επιμονή στην κατεύθυνση του αγώνα και της αντίστασης, και στην υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, στην οποία κινούνται σχήματα της Συνεργασίας μέσα από παρεμβάσεις και εκδηλώσεις. Συζητήθηκε η ιδιαίτερα επικίνδυνη για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής κατάσταση, αποτέλεσμα των σχεδιασμών και των αντιθέσεων των ιμπεριαλιστών, όπου παράλληλα με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Κύπρο, τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, την ανατολική Μεσόγειο.

Αποφασίστηκε να διοργανωθεί αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση της Συνεργασίας μέσα στον 3ήμερο γιορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στον οποίο θα παρέμβει η Συνεργασία.
Στη συνεδρίαση της Γραμματείας έγινε εκτεταμένη ενημέρωση για την επιλογή του σχήματος της ΛΑ-ΑΑΣ Σάμου να απευθύνει ευρύ κάλεσμα σε δυνάμεις και σχήματα για να δοθεί μαζική πολιτική απάντηση στις αυξημένες τελευταία προκλήσεις των φασιστών στο νησί. Στη συνεδρίαση εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις και διαφωνίες σχετικά με την επιλογή του σχήματος της ΛΑ-ΑΑΣ Σάμου να προχωρήσει σε συνδιοργάνωση με τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιφασιστικής εκδήλωσης στο Μαραθόκαμπο.
Με αφορμή το πως εξελίχθηκε "η πρόταση κοινής δράσης για το Κομπανι", εκτεταμένη ήταν η συζήτηση πάνω στο θέμα της ενίσχυσης των αντιιμπεριαλιστικών πρωτοβουλιών που πρέπει να αναλαμβάνει η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία και των απευθύνσεων και της κοινής δράσης γενικότερα.
Στη συνεδρίαση της Γραμματείας τέλος απασχόλησαν ζητήματα που προκύπτουν από διαφορετικές απόψεις μεταξύ δυνάμεων που συνεργάζονται στα πλαίσια της ΛΑ-ΑΑΣ και τονίστηκε πως η ουσιαστικότερη συμμετοχή της ΛΑ-ΑΑΣ στα μέτωπα πάλης θα κρίνει απόψεις και θα δένει συντροφικές σχέσεις.