Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ

Η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τις οδηγίες ΕΕ και ΔΝΤ, στο χώρο της υγείας συνεχίζεται:
• Με κλείσιμο νοσοκομείων
• Με κατάργηση κλινών
• Με συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων και κλινικών
• Με αυξήσεις στα χαράτσια στους ασθενείς και τη συμμετοχή στα φάρμακα
• Με διαθεσιμότητες-απολύσεις που μειώνουν το προσωπικό της περίθαλψης, που ήδη δεν ήταν αρκετό
Στην περιοχή μας, αφού έκλεισαν το 1ο ΙΚΑ και τα 140 κρεβάτια του, καθώς και το Αμαλία Φλέμινγκ και άλλα 150 κρεβάτια, έρχεται η συρρίκνωση – υποβάθμιση του Σισμανογλείου και του Παίδων Πεντέλης. Στην Αττική θα μείνουν λίγα νοσοκομεία κι αυτά χωρίς υλικά, προσωπικό και υποδομές, τα οποία απλά δε θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού.
Ιδιαίτερα το Αμαλία Φλέμινγκ βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης εδώ και ενάμιση χρόνο. Το επόμενο βήμα που σχεδιάζουν είναι να κλείσουν τα χειρουργεία και τις κλινικές και να το οδηγήσουν εκτός του προγράμματος εφημεριών, δηλαδή στο οριστικό, πια, κλείσιμο.
Αν υπάρχει ένας λόγος που αυτό το κλείσιμο δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί, αυτός είναι οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων του νοσοκομείου με τη μεγάλη στήριξη που είχαν από τους κατοίκους των γύρω περιοχών, οι οποίοι χρειάζονται το νοσοκομείο και γνωρίζουν τι σημαίνει το κλείσιμό του.
Όσο η κυβέρνηση επιμένει στο κλείσιμο του Φλέμινγκ, τόσο κι εμείς θα πρέπει να επιμένουμε στον ακόμα πιο μαζικό και αποφασιστικό αγώνα για να μείνει ανοιχτό. Μόνο εμείς, ο λαός των γύρω περιοχών, μαζί με τους εργαζόμενους μπορούμε να το πετύχουμε!

7/11/2014
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ