Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-Α.Α.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 7/12

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ 7/12 ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 5:30 μ.μ.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι
Η «διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα» αποδείχθηκε, ήδη, πως είναι μια φαρσοκωμωδία.
Το βάθεμα της πολύπλευρης εξάρτησης από τα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα είναι τέτοιο που η κυβέρνηση δεν καταφέρνει να αποσπάσει ούτε ένα «δωράκι» από τους ξένους κηδεμόνες της ώστε να στηρίξει την απατηλή προπαγάνδα της περί του «τέλους των μνημονίων».
Νέα μέτρα κατακρεούργησης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, φοροχαρατσώματος, απολύσεων και παραπέρα διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, μεγαλύτερης περικοπής του λαϊκού εισοδήματος (μέσω της προετοιμασίας άλλου μισθολογίου), ανατροπής συνδικαλιστικών δικαιωμάτων δρομολογούνται μέσα από τις «διαπραγματεύσεις» τρόικας- κυβέρνησης. Αυτά τα εξοντωτικά μέτρα συμπεριλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός του 2015 που βρίσκεται στη Βουλή. Η ψήφιση του θα ανοίξει το δρόμο για το καινούργιο μνημόνιο που -για την εξαπάτηση του ελληνικού λαού- το βαφτίζουν με άλλο όνομα.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση κλιμακώνει την πολιτική καταστολής και τρομοκρατίας ενώ στους οι εργασιακούς χώρους μαίνονται οι απολύσεις, η εργοδοτική τρομοκρατία και οι εργοδοτικοι εκβιασμοί για να υποταχθούν οι εργαζόμενοι σε συνθήκες στυγνότερης εκμετάλλευσης.
Η αντιλαϊκή επίθεση και τα μνημόνια αν δεν δυναμώσουν οι μαζικοί αγώνες δεν πρόκειται να έχουν τελειωμό. Το κλίμα παρατεταμένης εκλογικής αναμονής (από τον Ιούνη του 2012 μέχρι σήμερα με διάφορους ενδιάμεσους σταθμούς) και οι συνακόλουθες κοινοβουλευτικές αυταπάτες έχουν λειτουργήσει παραλυτικά στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Η μακρόχρονη κυριαρχία στα σωματεία αστικών και ρεφορμιστικών απόψεων αποσυγκρότησε τις εργατικές αντιστάσεις, τα οδήγησε στο γκρεμό της ταξικής συνεργασίας. Δημιούργησε το έδαφος που διευκόλυνε το πέρασμα της αντιλαϊκής λαίλαπας που ζούμε. Τις βασικές ευθύνες τις έχουν οι φορείς του κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ που είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και των κυρίαρχων αστικών κομμάτων μέσα στους χώρους των εργαζομένων. Δεν είναι όμως λίγες και οι ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΜΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί κινήσεις που υποτάσσονται στις κοινοβουλευτικές εκλογικές επιδιώξεις και στις κυβερνητικές βλέψεις του ΣΥΡΙΖΑ ,σε μια πολιτική ταξικής συνεργασίας και αστικής διαχείρισης των λαϊκών προβλημάτων. Το ΠΑΜΕ -διασπώντας τις εργατικές κινητοποιήσεις κινητοποιήσεις ή και τη μαζική οργάνωση των εργαζομένων- στηρίζει μόνο δράσεις απόλυτα ελεγχόμενες από την πολιτική του ΚΚΕ. Και οι δύο αυτές δυνάμεις , (όπως φάνηκε και σε κρίσιμες ταξικές αναμετρήσεις των τελευταίων χρόνων) αποφεύγουν την κλιμάκωση των αγώνων και την πολιτική σύγκρουση με το αστικό σύστημα.
Κάτω από μια τέτοια συνδικαλιστική πολιτική το συλλαλητήριο της 7.12 –όπως και η απεργία της 27 Νοέμβρη- από τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ δεν μπορεί να αντιστοιχηθεί με αυτό που θέλουν και έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι. Ανοργάνωτες και χωρίς να εντάσσονται σε ένα προγραμματισμό πραγματικής κλιμάκωσης του εργατοϋπαλληλικού αγώνα, αυτές οι κινητοποιήσεις μοιάζουν περισσότερο σαν να προσπαθεί η συνδικαλιστική ηγεσία και να βγει από μια «υποχρέωση».
Και όμως ακόμα και με αυτούς τους όρους, η απεργία της 27 Νοέμβρη έδειξε πως χιλιάδες εργαζόμενοι σ’ όλη την Ελλάδα βγαίνουν στο δρόμο της μαζικής αντίστασης όταν κληθούν. Είναι βέβαιο πως ο εργατοϋπαλληλικός αγώνας μπορεί να γίνει πιο μαζικός και πιο αποτελεσματικός απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ, αν απομονωθεί και ξεπερασθεί η πολιτική του συμβιβασμού, της υποταγής και της κινηματικής αποδιοργάνωσης και αδράνειας που επιβάλουν οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές παρατάξεις στο εργατοϋπαλληλικό κίνημα.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλους τους εργαζομένους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στο κρατικό προϋπολογισμό και να το μαζικοποιήσουν.
-Κάτω η αντιλαϊκή – αντεργατική μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου
-Κάτω ο νέος κρατικός προϋπολογισμός οικονομικής εξόντωσης των εργαζομένων και του λαού.
Ας αγωνιστούμε πιο αποφασιστικά για:
-Να μην περάσουν τα καινούργια μνημονιακά μέτρα
- Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους. Ενάντια στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις αξιολογήσεις και τις ατομικές συμβάσεις, τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες.
- Συλλογικές συμβάσεις.
- Αυξήσεις στους μισθούς.
- Πλήρη ασφάλιση – περίθαλψη για όλους.
- Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα ανεργίας.
- Δημοκρατικά δικαιώματα και συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες. Ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων, το νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο, τις επιστρατεύσεις και τις τρομοκρατικές απολύσεις.

Συμμετέχουμε – μαζικοποιούμε - ανασυγκροτούμε τα σωματεία μας, παλεύουμε μέσα και έξω απ΄ αυτά στην κατεύθυνση συγκρότησης αγωνιστικού μαζικού συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων. Είναι ο μόνος τρόπος να υπερασπίσουμε τη ζωή μας.
7.12.2014