Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΑΘΗΝΑ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - Α.Α.Σ.

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία 
καλεί σε συμμετοχή στη διαδήλωση για την 6η επέτειο απ΄τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Σάββατο 6/12, 1:30 μ.μ. Πεζόδρομος Κοραή και Πανεπιστημίου

6 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, βρίσκουν το λαό και τη νεολαία μας, αντιμέτωπους με μια πολύ άσχημη κατάσταση, τόσο όσον αφορά τους όρους της ζωής τους, τα δικαιώματά και τις κατακτήσεις τους, τις σπουδές και τη δουλειά τους, τις ελευθερίες τους, το δικαίωμά τους να ζήσουν χωρίς την απειλή ιμπεριαλιστικών πολέμων και επιδρομών, όσο και το μέλλον που τους προδιαγράφουν. Μια κατάσταση που έχει υπαίτιους! Τη ντόπια μεγαλοαστική τάξη, την κυβέρνησή της και τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά τους, σε ΗΠΑ και ΕΕ. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αποδέχθηκε πλήρως, κατά την πρόσφατη συνάντηση της στο Παρίσι με την Τρόικα-παρά τα όσα αντίθετα διαδίδει παραπλανητικά - όλες τις απαιτήσεις της, για συνέχιση της επίθεσης στο λαό, σ’ όλα τα επίπεδα, για νέα μέτρα και «μνημόνια». Με τη συνέχιση της λεγόμενης «επιτήρησης» απ΄ τους ιμπεριαλιστές «δανειστές» της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. και με την επιδίωξη να παρουσιάσουν τα νέα μνημόνια με μεταμφίεση («πιστοληπτική γραμμή στήριξης»!).
Έχοντας, η κυβέρνηση Σαμαρά, «εκτεθεί» και «αδειασθεί» απόλυτα απ΄ τους ιμπεριαλιστές πάτρωνες, όσον αφορά την απατηλή προπαγάνδα περί «ανάπτυξης» και του «τέλους των μνημονίων», αλλά και βρισκόμενη και μέσα στις συμπληγάδες των ολοένα και πιο οξυμένων αντιθέσεων ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές αυτούς, των ΗΠΑ και της ΕΕ, όπως αυτές εξελίσσονται στη χώρα και στην περιοχή, δεν της απομένει τίποτα περισσότερο απ’ την ένταση της τρομοκρατίας ενάντια στο λαό, της καταστολής, του εκφοβισμού, των απαγορεύσεων.
Προωθώντας μια εντεινόμενη φασιστικοποίηση, η επίσημη πολιτική διαχείριση του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, τρομοκρατεί και καταστέλλει αγώνες και κινητοποιήσεις της μαθητικής και φοιτητικής νεολαίας, επιστρατεύει ενεργούμενα τύπου Φορτσάκη, επιχειρεί χτύπημα και διάλυση των λαϊκών διαδηλώσεων (όπως συνέβη κατά την πρόσφατη πορεία του Πολυτεχνείου), με ΜΑΤ, Ομάδες ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ κι ασφαλίτες, πραγματοποιεί μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις, επιδεικνύει στάση «πυγμής» απέναντι στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, στερώντας του το δικαίωμα του στις σπουδές, αλλά θέτοντας πλέον και σε σοβαρό κίνδυνο την ίδια του τη ζωή! Παράλληλα, επιβάλλει ξανά, απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων στην Αθήνα, με αιτιολογία αυτή τη φορά, την επίσκεψη του Νταβούτογλου, ενώ ετοιμάζει νέο αντι-απεργιακό νόμο. Ο φόβος που διακατέχει τους κρατούντες τόσο απέναντι σε πιθανά ξεσπάσματα του «εχθρού – λαού», όσο και στην ανάπτυξη αγώνων αντίστασης και διεκδίκησης είναι ολοφάνερος.
6 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, κι ο λαός κι η νεολαία «επιμένουν» να διαδηλώνουν, παρά το κλίμα «εκλογικής αναμονής» και κινηματικής παράλυσης που καλλιεργείται, απ’ το σύστημα και τους επίδοξους «σωτήρες». Ο δρόμος του ανυποχώρητου μαζικού αγώνα, της αντίστασης και της διεκδίκησης, και για την υπεράσπιση όλων των λαϊκών, εργατικών, νεολαιίστικων και δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, αποτελεί και τη μοναδική διέξοδο γιαυτούς. Ας τον διαβούμε!

Η μνήμη του Αλέξη είναι ζωντανή στον αγώνα ενάντια στη φτώχεια, την εξάρτηση την τρομοκρατία και την καταστολή!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει – του λαού η πάλη θα την σπάσει!

Να δοθούν οι εκπαιδευτικές άδειες στο Νίκο Ρωμανό!

Κάτω τα χέρια από τις απεργίες και τις διαδηλώσεις!

6.12.2014

http://la-aas.blogspot.gr/