Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση 13ης συνεδρίασης της Γραμματείας

Την Τρίτη17/2 συνεδρίασε η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Σ’ αυτή την πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη πολιτική συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις εκλογές και την ανάληψη της διαχείρισης απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πέρα απ’ τις όποιες διαφοροποιήσεις εκτιμήσεων που εκφράστηκαν σχετικά με τις εξελίξεις, το βασικό στοιχείο ήταν η συμφωνία ότι η λεγόμενη διαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης με τους ιμπεριαλιστές οδηγεί σε υποταγή και στην αποδοχή νέας αντιλαϊκής συμφωνίας. Ότι η ανάγκη που τίθεται για το λαό είναι η εναντίωση στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ και η ανάπτυξη αγώνων αντίστασης και διεκδίκησης και της αντιιμπεριαλιστικής πάλης.
Τη συζήτηση απασχόλησε επίσης η κίνηση της Συνεργασίας στη νέα κατάσταση, οι πρωτοβουλίες και οι δραστηριότητες που πρέπει ν΄ αναπτύξει, η κοινή δράση, το εάν και πως θα παρέμβει στις συγκεντρώσεις των πλατειών, ζήτημα στο οποίο εκφράστηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις.
Έγινε θετικός απολογισμός της παρέμβασης - συγκέντρωσης της Κυριακής 15/2 στο Μοναστηράκι και της πορείας που ακολούθησε, ενώ αποφασίστηκε η έκδοση αφίσας, δελτίου τύπου και νέας προκήρυξης ενόψει και της Πανελλαδικής Ημέρας δράσης της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας, το Σάββατο 21 Φλεβάρη.
Καλούνται επίσης όλα τα τοπικά σχήματα να προχωρήσουν άμεσα σε συνελεύσεις με στόχο τη διοργάνωση συζητήσεων – εκδηλώσεων για τις εξελίξεις.