Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Χανιά
Εκδήλωση συζήτηση την Παρασκευή 27 Φλεβάρη, 7:30μ.μ., Εργατικό Κέντρο

o Η κυβέρνηση άλλαξε, η φτώχεια και η ανεργία μένουν
o Η Ε.Ε. δεν είναι, ούτε μπορεί να γίνει των λαών
o Η διέξοδος ήταν και παραμένει στη λαϊκή πάλη

Ούτε μήνα δε κράτησε η χαρά των ανθρώπων της δουλειάς για την εκλογική συντριβή των κομμάτων της λαομίσητης συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ. Η πραγματικότητα της νέας κυβέρνησης ήδη αποκαλύπτει πως δεν υπάρχει κανένα μέλλον για το λαό στο πλαίσιο του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Καμιά ελπίδα ούτε για τα στοιχειώδη δικαιώματά του και την υπεράσπιση της ζωής του έξω από μαζικούς αγώνες σε σύγκρουση με το σύστημα και την πολιτική του.
Ήδη αποκαλύπτεται και θ’ αποκαλύπτεται ολοένα και περισσότερο πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ούτε θέλει ούτε μπορεί στ’ αλήθεια να συγκρουστεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων με τους ντόπιους και ξένους δυνάστες του λαού μας, που πλέον τους ονομάζει «εταίρους». Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε καθοριστικά σπέρνοντας εκλογικές αυταπάτες σαν αντιπολίτευση στον παροπλισμό του μαζικού κινήματος του 2010- 2012 και στη συνέχεια, αφού έδωσε μια σειρά ακόμη εξετάσεις στο σύστημα, αφέθηκε να αξιοποιήσει τη λαϊκή οργή απέναντι σε ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και τάζοντας ψίχουλα βρέθηκε μαζί με τους ΑΝΕΛ στους κυβερνητικούς θώκους.

Το κείμενο Βαρουφάκη που στάλθηκε στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά μετά τη συμφωνία μαζί τους στο Euro group ξεχνά όχι μόνο τους όρκους για το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αλλά ακόμη και τις προγραμματικές δηλώσεις που ψήφισαν στη βουλή λίγες μέρες πριν. Η λεγόμενη δημιουργική ασάφεια χρησιμοποιείται για να κοροϊδέψουν παραπέρα το λαό και όχι τη «θεσμοτρόικα», που πασχίζουν πλέον να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της. Με την πολιτική υποταγής στα συμφέροντα ντόπιου και ξένου κεφαλαίου έχουν ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη του ΣΕΒ, που καλεί σε στήριξη της κυβέρνησης και του προγράμματός της, ενώ ο Δραγασάκης από τις πρώτες μέρες καθησύχασε πειστικά τους τραπεζίτες για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Δημιουργική ασάφεια λοιπόν για την κοροϊδία του λαού, ακόμη και για τα ψίχουλα που υποσχέθηκαν, και σαφήνεια για την υπηρέτηση του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών. Ταχύτατα ενεργοποίησαν την επικίνδυνη τριμερή συνεργασία με το σιωνιστικό κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, ενώ στο πολιτικό παζάρι με την θεσμοτρόικα επιχείρησαν να βάλουν τις βρώμικες υπηρεσίες που διατίθενται να συνεχίσουν να παρέχουν κυρίως με τη λειτουργία των βάσεων του θανάτου. Έφτασαν να εξυμνούν τον Ομπάμα και τις ΗΠΑ που αποδεδειγμένα αποτελούν την πιο φονική ιμπεριαλιστική δύναμη, που απειλεί και στις μέρες μας την παγκόσμια ειρήνη.
Είναι πλέον ξεκάθαρο πως το σύστημα έχει μια φρέσκια κυβέρνηση διατεθειμένη να το υπηρετήσει από κάθε άποψη. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι και όλος ο λαός οφείλουν να έχουν ξεκάθαρο πως μόνο με τη συγκρότηση του μετώπου της λαϊκής πάλης μπορούν ν’ αναμετρηθούν αποτελεσματικά με ντόπιους και ξένους δυνάστες. Οι αγωνιστές του αριστερού λαϊκού κινήματος οφείλουν χωρίς άλλη καθυστέρηση να διαχωριστούν από λογικές «αριστερής πίεσης» στην κυβέρνηση, που τους μετατρέπει σε ουρά της. Να διαχωριστούν επίσης από τη λογική του κοινοβουλευτικού κρετινισμού που αναπαράγουν οι προτάσεις νόμου του ΚΚΕ, που θέλουν τάχα την κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο. Δεν αποκαλύπτουν το ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτουν τη συνεχιζόμενη ατολμία τους να μπουν μπροστά ευνοώντας μαζικούς αγώνες και όχι κομματικοκεντρικές παρεμβάσεις.
Το έδαφος για την ανάπτυξη τέτοιων αγώνων είναι υπαρκτό και η αναγκαιότητα μεγάλη. Γιατί τα μνημόνια και η ιμπεριαλιστική επιτήρηση όχι μόνο δε καταργούνται, μα αντίθετα νέα μνημόνια ετοιμάζονται. Γιατί οι αλυσίδες της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης που σφίγγουν από Ε.Ε. αλλά και από ΗΠΑ- ΝΑΤΟ εγκυμονούν κινδύνους από κάθε άποψη. Γιατί το σύστημα με την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, τα παλιά του κόμματα και τα νέα ποτάμια, θέλουν το αλυσόδεμα του κόσμου της δουλειάς.
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και όλος ο λαός θέλουν να ζήσουν. Θέλουν δουλειά- ειρήνη- δημοκρατία. Θέλουν σχολειά, νοσοκομεία και δικαιώματα. Και αυτά κατακτιούνται με αγώνα. Μ’ αγώνα κατακτιούνται και οι προϋποθέσεις πραγματικής αναμέτρησης με τους ντόπιους και ξένους δυνάστες του λαού για να μπορέσει να γίνει μια μέρα νοικοκύρης στον τόπο του και στον κόπο του.

Πρωτοβουλία Αντίστασης
Χανιά 26-2-2015