Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση της Γραμματείας του Πανελλαδικού Συντονιστικού της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας

Οι μετεκλογικές εξελίξεις και η ανάληψη στο τιμόνι της διαχείρισης του συστήματος από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν οδήγησαν στην «ανατροπή των μνημονίων» όπως διατυμπάνιζαν προεκλογικά διάφοροι δήθεν «φίλοι του λαού».
Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία τοποθετήθηκε άμεσα, χαρακτηρίζοντας την λεγόμενη «διαπραγμάτευση» με τους ιμπεριαλιστές, σαν κατεύθυνση που οδηγεί στην υποταγή. Απέναντι σ’ αυτήν προέβαλε μια άλλη κατεύθυνση, αυτή της ανάπτυξης μαζικών λαϊκών αγώνων αντίστασης και διεκδίκησης καθώς και της – όσο ποτέ πιο επίκαιρης – αντιιμπεριαλιστικής πάλης, ενάντια σε κάθε «προστάτη».

Την Κυριακή 15 Φλεβάρη πραγματοποίησε συγκέντρωση στο Μοναστηράκι και πορεία στην Ομόνοια, η οποία αποτιμάται θετικά και αποτέλεσε την πρώτη συγκέντρωση απέναντι στη νέα κυβέρνηση και με την παραπάνω λογική. Προχώρησε στην έκδοση προκήρυξης και αφίσας, ενώ το Σάββατο 21 Φλεβάρη οργάνωσε και πραγματοποίησε Πανελλαδική Ημέρα δράσης, με παρεμβάσεις, μικρές πορείες, αφισοκολλήσεις, ντουντούκα, μαζικό μοίρασμα προκήρυξης και συζήτηση με κόσμο. Η κίνηση αυτή που δεν είναι μόνο παρά η απαρχή της παρέμβασης, στις νέες συνθήκες, σε μια σειρά πόλεις και περιοχές της χώρας (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ξάνθη, Χαλκιδική, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα, Γιάννενα, Ηγουμενίτσα, Χανιά, Ηράκλειο, Λαμία, Πτολεμαΐδα, Ξυλόκαστρο) αλλά και σε γειτονιές της Αθήνας (Δάφνη, Περιστέρι, Νέα Ιωνία) και στον Πειραιά, αποτιμάται επίσης θετικά.
Η Συνεργασία θα συνεχίσει εντατικά και αποφασιστικά την παρέμβασή της, με νέες εξορμήσεις, παρεμβάσεις και αφισοκολλήσεις, καθώς και με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και συζητήσεων, πανελλαδικά και σε γειτονιές της Αθήνας, που θα αποφασίσουν οι τοπικές της συνελεύσεις. Για τη συμβολή στην ανάπτυξη μαζικών αγώνων κι αντιστάσεων ενάντια στα παλιά και τα νέα «μνημόνια» ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό συμβιβασμό με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ και ΕΕ, για την ανάπτυξη της μαζικής αντιιμπεριαλιστικής πάλης, για την έξοδο της χώρας απ΄την Ε.Ε. το Δ.Ν.Τ. και το ΝΑΤΟ.
28.2.2015