Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Μαζική και πολύ πετυχημένη η παρέμβαση στην Ξάνθη

Είναι αλήθεια, ότι προβληματιστήκαμε πολύ στη συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ την Κυριακή 15 Φλεβάρη για το αν μπορούμε να κάνουμε πολιτική παρέμβαση εν μέσω καρναβαλιού και μάλιστα το Σαββατοκύριακο της κορύφωσής του. Γιατί ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες η πόλη ζει στους ρυθμούς του καρναβαλιού, με χορούς και συναυλίες στην κεντρική πλατεία, παρελάσεις καρναβαλιστών στους κεντρικούς δρόμους και τα μεγάφωνα να παίζουν συνεχώς στη διαπασών.
Παρόλα αυτά, η παρέμβαση που έγινε το Σάββατο 21 Φλεβάρη στο παζάρι ήταν μια από τις πιο καλές, μαζικές και ζωντανές παρεμβάσεις της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ στην Ξάνθη. Γιατί εκεί, ούτε διακόσια μέτρα από την κεντρική πλατεία, βρήκαμε άλλο κλίμα, άλλον κόσμο. Τον κόσμο της φτώχειας και της ανεργίας, που μάλλον δεν έχει περιθώρια και κουράγιο για καρναβαλικά ξεφαντώματα. Έναν κόσμο που δέχτηκε με θετικό τρόπο τις
καταγγελίες μας για το νέο μνημόνιο που μας ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και είναι έτοιμη να υπογράψει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η συμμετοχή των συναγωνιστών (κυρίως των νέων) στην παρέμβαση ήταν πολύ μαζική, τόσο στον χώρο που επιλέξαμε να στήσουμε το πανό και να κάνουμε τις ανακοινώσεις μας από την ντουντούκα, όσο και σε άλλα μέρη του παζαριού, με αποτέλεσμα να μοιραστούν πολλές εκατοντάδες προκηρύξεις και να ακουστεί η φωνή μας σε πάρα πολύ κόσμο.
Τόσο από τις αντιδράσεις του κόσμου, που έπαιρνε με άνεση την προκήρυξη, όσο και από τις συζητήσεις που κάναμε, διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά ότι μεγάλο μέρος του λαού ζει σε συνθήκες απόλυτης ανέχειας, ότι έχει ξεπεράσει τις αντοχές του, και παράλληλα ότι έχει σοβαρούς προβληματισμούς για το αν θα βελτιωθεί στοιχειωδώς η θέση του, έως και σιγουριά ότι τίποτα δεν θα αλλάξει και με τη νέα κυβέρνηση.