Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Δάφνη: μαζική παρέμβαση της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ.

Με την παρουσία δεκάδων συναγωνιστών η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία το πρωί του Σαββάτου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της γραμματείας της για την πανελλαδική παρέμβαση στις 21 του Φλεβάρη.
Αρχικά έγινε συγκέντρωση στη πλατεία Καλογήρων μπροστά απ’ το μετρό. Μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις, ανοίχτηκε το πανό και με συνθήματα και παρεμβάσεις αναλύονταν οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούσαν τις «διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης με την Ε.Ε.
Τα συνθήματα στο πανό έγραφαν: Η κυβερνητική διαπραγμάτευση οδηγεί στην υποταγή. Έξω από ΝΑΤΟ- Ε.Ε.- ΗΠΑ η προοπτική. Τέλος στις αυταπάτες. Οι αντιδράσεις των διερχομένων ήταν θετικές και δεν ήταν λίγοι αυτοί που επιδοκίμασαν την παρέμβαση μας.
Στη συνέχεια οργανώθηκε πορεία αρχικά στην περιοχή του μετρό και στους γύρω εμπορικούς δρόμους. Κατόπιν η πορεία κινήθηκε προς την περιοχή του δήμου Υμηττού με συνθήματα και μοίρασμα προκηρύξεων. Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε στην πλατεία Υμηττού. Αναμφισβήτητα η παρουσία της Λ.Α.-Α.Α.Σ. ήταν μια ιδιαίτερα θετική κίνηση που αποκάλυπτε την οδυνηρή πραγματικότητα που επιφυλάσσει η κυβερνητική πολιτική και οι ιμπεριαλιστές κηδεμόνες τους, δίνοντας μια μικρή ελπίδα φωτός στην απόλυτη ομοφωνία των ΜΜΕ που στηρίζουν αποφασιστικά τη πολιτική της υποταγής σε βάρος των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων και νεολαίας.