Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Καρλόβασι Σάμου
ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ «ΜΥΤΙΛΗΝΗ»
Συγκέντρωση συμπαράστασης την Πέμπτη 12-3

Το πλοίο Μυτιλήνη το όποιο εξυπηρετούσε τα δρομολόγια Σάμος – Πειραιάς βρίσκεται δεμένο εδώ και ένα μήνα στο λιμάνι του Καρλοβάσου. Το πλήρωμά του είναι όλο αυτό τον καιρό μέσα στο καράβι, μαζί με τα πληρώματα και των άλλων πλοίων της εταιρίας NEL LINES τα οποία είναι δεμένα στη Δραπετσώνα και το Λαύριο, πάνω από 500 εργαζόμενοι από τις 19 Φλεβάρη βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και διεκδικούν τα δεδουλευμένα 6 μηνών. Άνθρωποι με οικογένειες, παιδιά, και έξοδα να τρέχουν, κουραστήκαν από τις υποσχέσεις, την κοροϊδία της πλοιοκτήτριας εταιρίας και αποφάσισαν ότι δεν χωρεί καμία ακόμα αναμονή, καμία αυταπάτη. Αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα αγώνα για το μισθό τους.

Τα τελευταία χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις στοχευόμενα έβαζαν στο στόχαστρο κάθε κατάκτηση και δικαίωμα των εργαζομένων, επιβάλλοντας κατάσταση εργασιακού μεσαίωνα, αφήνοντας τον εργαζόμενο έρμαιο στις ορέξεις του αφεντικού. Τα φαινόμενα απλήρωτης εργασίας έχουν γίνει ιδιαίτερα συχνά.
Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Αντίστασης-Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας επισκεφτήκαμε τους εργαζόμενους, εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας για τον αγώνα τους και ακούσαμε τους προβληματισμούς τους. Μας μίλησαν για τα δίκια τους, για τα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών και όλων των εργαζομένων που βρίσκονται σε συνεχή κίνδυνο. Μας ενημέρωσαν για την αδιαφορία της εταιρίας απέναντι στις διεκδικήσεις τους, η οποία δεν μπήκε στον κόπο ούτε να τους απαντήσει. Μιλήσαμε για τα κόλπα των εφοπλιστών που ενώ όλα τα χρόνια έβγαζαν τεράστια κέρδη(και από επιδοτήσεις) ζητάν στο τέλος τον λογαριασμό από τους ναυτεργάτες και από το κράτος προσπαθώντας να κερδίσουν φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και άλλα προνόμια. Μας μίλησαν για την αλληλεγγύη που εισπράττουν από την τοπική κοινωνία. Ακόμα μας είπαν για το υπουργείο που βρίσκεται σε αδιέξοδο.
Ξέρουν ότι δεν μπορούν να κάνουν πίσω και θα συνεχίσουν, μέχρι να κερδίσουν αυτά που τους ανήκουν, δεν τα χαρίζουν σε κανέναν. Ο Αγώνας τους έχει ακόμα δρόμο. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας, ολόκληρης της εργατικής τάξης.
Δώσαμε ραντεβού την Πέμπτη 12-3, στις 6μμ στην πλατεία Καρλοβάσου στην συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους ναυτεργάτες της ΝΕΛ. Η ΛΑ-ΑΑΣ με όλες τις δυνάμεις της θα δώσει την μάχη για να απλώσει η αλληλεγγύη σε όλη την τοπική κοινωνία με πρώτο σταθμό την συγκέντρωση της Πέμπτης. Νίκη στον αγώνα των ναυτεργατών
Λ.Α.- Α.Α.Σ.
Σάμος 10-3-15