Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Εκδήλωση – συζήτηση Τετάρτη 18 Μάρτη 7:30μ.μ. Εργατικό Κέντρο Χανίων

• Ν’ αντισταθούμε στη βαρβαρότητα κεφαλαίου – ιμπεριαλισμού
• Να παλέψουμε για δουλειά – ειρήνη- δημοκρατία
• Να σπάσουμε τις αλυσίδες της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης
Μόνο θλίψη και οργή προκαλούν οι κυβερνητικές τοποθετήσεις που θέλουν να βάλουν στο παζάρι με τους φονιάδες και ληστές των λαών τη γεωπολιτική θέση της χώρας… Επιδιώκουν τον «έντιμο» συμβιβασμό όπως είπε ο Τσίπρας προκειμένου να κάνουν το χρέος βιώσιμο, φορτώνοντάς το όπως και πριν στην πλάτη του λαού. Και σ’ αυτό το παζάρι δίνουν τη χώρα σαν ορμητήριο των νατοϊκών ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή.
Σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη συγκυρία με βάση τις εξελίξεις από τη Λιβύη μέχρι το Ιράν , αλλά και την παρόξυνση της σύγκρουσης ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ, η κυβέρνηση θέλει να μας κάνει να ξεχάσουμε το ρόλο της βάσης της Σούδας, που με μια σειρά δραστηριότητες και το ΚΕΝΑΠ, στηρίζει μονίμως και αδιαλείπτως τα φονικά σχέδια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ που ρημάζουν συνεχώς τις γύρω χώρες και δολοφονούν και ξεριζώνουν κατά εκατομμύρια τους γύρω λαούς. ΗΠΑ- ΝΑΤΟ με έντονο το ρόλο των νέων ανέμων του γαλλικού και εγγλέζικου ιμπεριαλισμού, μαζί με τα αντιδραστικά σαουδαραβικά καθεστώτα στήσανε το ISIS και τώρα ετοιμάζουν νέα μακελέματα λαών, τάχα για το χτύπημα του ISIS .

Οι ιμπεριαλιστές άλλοτε συμμαχούν και άλλοτε συγκρούονται με στόχο τον έλεγχο της περιοχής της Μέσης Ανατολής και σ’ αυτή τη διαδικασία λαοί αλέθονται και χώρες καταστρέφονται… Ιράκ, Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία, Λιβύη, Συρία, Ουκρανία, είναι η μέχρι τώρα φονική ακολουθία και ήδη τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν ξανά απειλητικά στη Μέση Ανατολή που η καταστροφή και τα δεινά των λαών δε σταματούν με βάση τα έργα και τις ημέρες του ιμπεριαλισμού. Την ίδια ώρα η τριμερής συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ συνεχίζεται και με τη νέα κυβέρνηση εμπλέκοντας επικίνδυνα τη χώρα μας στην πυρακτωμένη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Το Μπαρμπαρός στην κυπριακή ΑΟΖ και η ένταση στο Αιγαίο είναι μικρό δείγμα του κινδύνου και των απειλών όσο η χώρα εμπλέκεται στα βρώμικα σχέδια των ιμπεριαλιστών που αντιμετωπίζουν σαν αναλώσιμους από κάθε άποψη όλους τους λαούς της περιοχής. Τα οικονομικά δεινά με τη βαθειά φτώχεια και ανεργία που διαιωνίζονται και αναπαράγονται αποδείχνουν την παραπάνω αλήθεια και ταυτόχρονα την ανάγκη της συγκρότησης των λαϊκών δυνάμεων για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου τους. Ντόπιοι και ξένοι δυνάστες του λαού μας στο πλαίσιο του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης υποθηκεύουν τη ζωή των ανθρώπων της δουλειάς και το μέλλον της νεολαίας.
Αν η κυβέρνηση διαχειρίζεται αυτό το σύστημα και εγγυάται τη διαιώνισή του, ο λαός δεν πρέπει να υποταχτεί στο ρεαλισμό της. Η κατανόηση του ρόλου των κάθε λογής φονιάδων και ληστών του ιμπεριαλισμού είναι προϋπόθεση για την αποφασιστική συγκρότηση σε δύναμη αντίστασης των λαϊκών δυνάμεων προκειμένου ν’ αποκτήσουν υπολογίσιμο ρόλο. Ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου δεν χρωστά τίποτα και σε κανέναν και με τους λαούς της Ευρώπης αλλά και της γύρω περιοχής πρέπει να διεκδικήσει την Ειρήνη, τη Δουλειά και τα Δικαιώματά του, τη Ζωή και το Μέλλον των παιδιών του.

ΕΞΩ ΒΑΣΕΙΣ – ΝΑΤΟ - Ε.Ε .- Δ.Ν.Τ. - ΟΟΣΑ
Εκδήλωση – συζήτηση Τετάρτη 18 Μάρτη 7.30μ.μ. Εργατ. Κέντρο Χανίων

Πρωτοβουλία Αντίστασης