Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα, Παρασκευή 13-3-2015

Δημοκράτες, εργαζόμενοι/ες, νεολαίοι
«Χρειάζονται και δείγματα καλής θέλησης απέναντι στους εταίρους», είπε πρόσφατα ο Βαρουφάκης. Μόνο που η Κυβέρνηση, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, άλλη δουλειά δεν κάνει από το να δίνει τα διαπιστευτήριά της στους Ευρωπαίους και Αμερικάνους «λύκους» (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ).
Παρά την μπόλικη φασαρία για το τίποτα και τις όποιες εξαγγελίες για ψίχουλα στο λαό, κάθε μέρα που περνάει βλέπουμε ταχύτατη μετατόπιση των δήθεν κόκκινων γραμμών του ΣΥΡΙΖΑ, με κορύφωση την τελευταία συμφωνία με την ΕΕ, ενώ έπεται συνέχεια. Μία συνέχεια που όχι μόνο οι εξαγγελίες εξανεμίζονται μία - μία, αλλά τα πράγματα για το λαό θα χειροτερεύουν κάθε μέρα, καθώς η τελευταία συμφωνία, όπως και αν την βαφτίζουν, αποτελεί:

• Μία ακόμη επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδέχεται πλήρως το πλαίσιο της υποταγής, της εξάρτησης στους ιμπεριαλιστές και της συνέχισης της βάρβαρης καπιταλιστικής επίθεσης απέναντι στο λαό, τη νεολαία και την εργατική τάξη.
• Μονιμοποίηση των μνημονιακών πολιτικών ενάντια στις οποίες υποτίθεται πως εκλέχθηκαν. Έτσι, καταλαβαίνει κανείς τι θα γίνει με όλα όσα έταξαν στο λαό (Υγεία, Παιδεία, 751 κατώτατο, 13η σύνταξη κλπ)
• Τρανή απόδειξη ότι η γραμμή της διαπραγμάτευσης με τους «λύκους», όταν αποδέχεται κανείς την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική βαρβαρότητα οδηγεί σε ΥΠΟΤΑΓΗ.
• Στην πραγματικότητα αποτελεί «γέφυρα» που με τη λήξη της τετράμηνης παράτασης, οδηγεί σε συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, και ΟΧΙ σε «μακρόχρονη ομαλότητα και ισορροπία».
• Αποτελεί τέλος, «αριστερή» νομιμοποίηση της ήττας και της υποταγής, αφοπλίζει τον λαό και τον καλεί να πανηγυρίσει γιατί «αυτό είναι το καλύτερο που μπορούσε να γίνει»
Εκτός λοιπόν από το κράτος … και η αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική έχει συνέχεια.
Εκείνα που δεν λέει η κυβέρνηση είναι τί θα γίνει με τα εκατομμύρια των ανέργων, των φτωχών, με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, με τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων, με την ΚΑΠ που έχει τσακίσει την φτωχομεσαία αγροτιά, με τα προνόμια και τις προκλητικές φοροελαφρύνσεις των εφοπλιστών και της ολιγαρχίας του πλούτου.
Η Λαϊκή Αντίσταση - Α. Α. Σ. καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία να συμβάλλουν αποφασιστικά στην οργάνωση αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Καλεί στη συγκρότηση ενός κινήματος που θα φωνάζει όλο και πιο δυνατά ενάντια σε ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΝΑΤΟ, που θα αντιστέκεται, θα διεκδικεί το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή και θα νικά.

-Όχι στον συμβιβασμό με την πολιτική των μνημονίων
-Έξω η Ελλάδα από ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ-Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες
-Κάτω οι κυβερνητικές δεσμεύσεις υποταγής στη μνημονιακή πολιτική ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ
-Εμπρός στον δρόμο του αγώνα, της αντίστασης και της διεκδίκησης

Την Παρασκευή 13-3-2015, 8μμ στο «ΠΑΝΘΕΟΝ», Ηγ/τσα, συζητάμε για τις πολιτικές εξελίξεις