Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Αγιά Λάρισας: Συγκέντρωση των μηλοπαραγωγών

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς Λάρισας στην πλατεία του χωριού, την Πέμπτη 5/3, με στόχο την ανάδειξη του ζητήματος του χαμένου εισοδήματός τους, λόγω των απούλητων προϊόντων τους εξαιτίας του μποϊκοτάζ της ΕΕ στη Ρωσία. Άιτημα των παραγωγών είναι η αποζημίωσή τους.

Η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, παρευρέθηκε στην συγκέντρωση και έκανε παρέμβαση με την παρακάτω προκύρηξη:

Να δυναμώσουν οι αγώνες της αγροτιάς
Να ανατραπεί η αντιαγροτική πολιτική
Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία χαιρετίζει και συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις της φτωχομεσαίας αγροτιάς.

Συμπαραστέκεται στον αγώνα των μηλοπαραγωγών και στα δίκαια αιτήματά τους για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους εξαιτίας των πολιτικών της ΕΕ (κυρώσεις της ΕΕ ενάντια στη Ρωσία και εμπάργκο αγροτικών προϊόντων).
Συμπαραστέκεται στους αγώνες συνολικά της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της ΚΑΠ, στους αγώνες για τιμές, για εισόδημα, ενάντια στο ξεκλήρισμα, για να παραμείνουν οι αγρότες στα χωριά τους και στις καλλιέργειές τους.
Οι μηλοπαραγωγοί και οι υπόλοιποι φρουτοπαραγωγοί που εξαιτίας του εμπάργκο πούλησαν τα προϊόντα τους σε τιμές που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής ή που βλέπουν την παραγωγή τους να παραμένει αδιάθετη στα ψυγεία, πληρώνουν τις συνέπειες από την πρόσδεση της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ και ΕΕ. Οι ελληνικές κυβερνήσεις, εξαρτημένες και υποτελείς σε ΗΠΑ και ΕΕ, θυσιάζουν τα συμφέροντα της χώρας και του λαού προκειμένου να υπηρετηθούν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των μηλοπαραγωγών και να αναπληρώσει το χαμένο εισόδημά τους, συμμορφώνεται με τις ντιρεκτίβες της ΕΕ, δεν αμφισβητεί τα πλαίσια της ΚΑΠ, κωλυσιεργεί και παραπέμπει το ζήτημα στις ευρωπαϊκές καλένδες… Σε μια περίοδο που ο αγροτικός κόσμος «στέγνωσε» και αδυνατεί να ανταπεξέλθει ακόμα και στα τρέχοντα καλλιεργητικά έξοδα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθυστερεί τις πληρωμές, παρακρατεί τις αγροτικές επιδοτήσεις (εξισωτική αποζημίωση, συνδεδεμένη ενίσχυση βαμβακοπαραγωγών, επιστροφή φόρου πετρελαίου κλπ) και δεσμεύει τα ταμιακά αποθεματικά του ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να αποφύγει «πιστωτικό γεγονός» και να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της προς τους «δανειστές». Στα πλαίσια των μνημονίων (με ή χωρίς τη λέξη) συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις των «θεσμών» (διάβαζε τρόικα), συνεχίζοντας μια πολιτική που οδηγεί στη χρεοκοπία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση χιλιάδες αγροτικές οικογένειες.
Οι αγρότες, ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον από την εμπλοκή της χώρας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών. Αντίθετα, έχουν κάθε συμφέρον να παλέψουν για να σπάσουν τα δεσμά της εξάρτησης, για να διώξουμε την ξένη ακρίδα από τη χώρα μας, για ανάπτυξη και προκοπή με τον λαό μας αφέντη στον τόπο του.