Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Κυριακή 22 Μάρτη, 11:00 π.μ. Παλιό Δημαρχείο Χαλανδρίου

Συμφωνία με τους ιμπεριαλιστές σημαίνει υποταγή

25 Γενάρη: Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές και σχηματίζει "αντιμνημονιακή" κυβέρνηση με τους
ΑΝΕΛ.
18 Φλεβάρη: Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει και στηρίζει τον Προκόπη Παυλόπουλο, κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
20 Φλεβάρη: Η κυβέρνηση υπογράφει συμφωνία υποταγής στο Eurogroup, με την οποία δίνεται, ουσιαστικά, 4μηνη παράταση στο μνημόνιο -αυτό που θα έφευγε- και προετοιμάζεται μια νέα αντιλαϊκή συμφωνία, ανεξάρτητα από το πώς αυτή θα ονομάζεται.
24 Φλεβάρη: Το μέιλ Βαρουφάκη (λίστα "μεταρρυθμίσεων") μιλά για ανταγωνιστικότητα, προσωρινή απασχόληση, μεταρρύθμιση των μισθών του δημοσίου, εξορθολογισμό των επιδομάτων, αποδοχή των ιδιωτικοποιήσεων, ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.
12 Μάρτη: Τα "τεχνικά κλιμάκια" των δανειστών επιστρέφουν στην Αθήνα, μόνο που δεν πάνε στα υπουργεία, αλλά κλείνονται στο Hilton.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Κυριακή 22 Μάρτη, 11:00 π.μ. Παλιό Δημαρχείο Χαλανδρίου
(Γυφτοπούλου 2, κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, πάνω από το ΚΕΠ)

• Η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έγινε μια άτακτη υποχώρηση στις ισχυρές πιέσεις και τους εκβιασμούς που της ασκούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της ΕΕ, με επικεφαλής τη Γερμανία. Η πολιτική που αποδέχεται ως "θετική" την αμερικανική παρέμβαση, η πολιτική που διαδίδει το παραμύθι για "αμοιβαία επωφελή λύση" μέσα στην ΕΕ δεν μπορεί να έχει ως κατάληξη παρά τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής.
• Στην πραγματικότητα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέσα από λεκτικά παιχνίδια όπου η τρόικα μετονομάζεται σε "θεσμούς" και η παράταση του μνημονίου σε "συμφωνία-γέφυρα", οδηγεί, μέσα από την παραπλάνηση του λαού και τη διάψευση των προσδοκιών του, στην υποταγή στην ουσία των μνημονιακών μέτρων, τη διαιώνιση της φτώχειας, της ανεργίας και της εξάρτησης από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
• Καμιά στήριξη δεν πρέπει να υπάρξει σε αυτή τη συμβιβαστική "διαπραγματευτική" πολιτική. Το ζητούμενο για το λαό είναι πώς θα αποτινάξει από πάνω του ολοκληρωτικά το ζυγό των μνημονίων, πώς θα μπορέσει να διεκδικήσει και να επανακατακτήσει τα δικαιώματα του, πώς θα μπει στο δρόμο για να απαλλαχθεί η χώρα από την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την άγρια καπιταλιστική εκμετάλ-λευση. Ο δρόμος αυτός δεν μπορεί να ανοίξει ούτε με το ν/σ κατάργησης των μνημονίων του ΚΚΕ, ούτε με με τη λογική της "αριστερής κριτικής" στην κυβέρνηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ο δρόμος αυτός μπορεί να ανοίξει μόνο με το μαζικό αγώνα του λαού, που θα στρέφεται ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή συμφωνία, ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό συμβιβασμό με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και το αντιδραστικό καθεστώς της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, με το δυνάμωμα της λαϊκής αντιιμπεριαλιστικής πάλης για την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ, το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ.