Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

25η ΜΑΡΤΗ: Όπως τότε, έτσι και σήμερα, ο λαός με τον αγώνα του θα κατακτήσει όσα του ανήκουν!

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι,
Μια ακόμη επέτειος της εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης του λαού μας, μας βρίσκει σε συνθήκες δύσκολες και απαιτητικές. Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, υποφέρει κάτω από την επίθεση του ιμπεριαλισμού και της ελληνικής άρχουσας τάξης, στα δικαιώματά μας, τις κατακτήσεις μας.
Μια ακόμη επέτειος, που οι δυνάστες της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων προσπαθούν να αξιοποιήσουν, για να περάσουν ένα κλίμα «εθνικής ενότητας» και «ομοψυχίας», να μας πείσουν ότι έχουμε όλοι μας από κοινού, κυβέρνηση και λαός, ένα κοινό εχθρό που πρέπει «ενωμένοι» να αντιμετωπίσουμε: Τους «δανειστές – εταίρους» που δε δείχνουν κατανόηση, που δεν αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες που περνά «η χώρα», που δεν καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται «αλλαγή πολιτικής».

Είναι οι εναλλακτικές σειρήνες της «εθνικής συμφιλίωσης» και της ταξικής συνεργασίας, που πήραν τη σκυτάλη από τους προκατόχους τους, που μας έλεγαν πάλι για έναν άλλο «κοινό εχθρό»: Την κρίση και το χρέος της χώρας, που μας καλούσαν να αποδεχτούμε τη νομιμοποίηση της εξαθλίωσής μας, το σάρωμα των κεκτημένων μας, το πετσόκομα των μισθών και των συντάξεών μας, ψηφίζοντας τα μνημόνια και τα βάρβαρα μέτρα που μας έφεραν σε αυτή την τραγική κατάσταση.
Όσο οι κοτζαμπάσηδες και οι πρόκριτοι του 1821 είχαν κοινούς εχθρούς με τον πεινασμένο λαό που έδωσε τη ζωή του για την απελευθέρωση, άλλο τόσο κοινούς εχθρούς έχουμε σήμερα εμείς, με αυτούς που μας εκμεταλλεύονται, που μας εξαθλιώνουν και μας καταπιέζουν.
Από πότε οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ έγιναν «εταίροι» του λαού μας; Από πότε αυτοί που αναπαράγουν το καθεστώς της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, που αποδέχονται το πλαίσιο της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΟΟΣΑ και των μηχανισμών καταλήστευσης και εξαθλίωσης των αδύναμων χωρών, έγιναν φίλοι και υπερασπιστές του λαού;

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!

Όπως το 1821, ήταν η μεγάλη πλειοψηφία του υπόδουλου λαού που μάτωσε για την απελευθέρωση έτσι και σήμερα μόνο με τους δικούς μας μαζικούς αγώνες μπορούμε να αντισταθούμε στην επίθεση του συστήματος και να ανοίξουμε μια άλλη προοπτική για το μέλλον μας.
Όπως το 1821, οι τσιφλικάδες και οι καραβοκυραίοι αφέθηκαν να καθοδηγήσουν τον αγώνα με αποτέλεσμα να δέσουν το λαό μας χειροπόδαρα στους νέους δυνάστες μας, τις Μεγάλες Δυνάμεις, τους «προστάτες» - καταπιεστές μας, με αντάλλαγμα να κάτσουν στο σβέρκο του λαού και να τον εκμεταλλεύονται, έτσι και σήμερα, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα ούτε από τους ιμπεριαλιστές ούτε από τις ντόπιες κυβερνήσεις, που με κάθε πρόσχημα και μανούβρες «προσαρμογής» στο ρεαλισμό της υποταγής και της εξάρτησης, θέλουν να μας κρατήσουν στην άκρη με σκυμμένο το κεφάλι.

Να ξεμπερδεύουμε λοιπόν με τις αυταπάτες, να ξαναβαδίσουμε στο δρόμο του μαζικού, επαναστατικού αγώνα!
Να οργανώσουμε την πάλη μας, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη μαζικού κινήματος λαού, εργαζόμενων και νεολαίας, με λογική σύγκρουσης με τον ιμπεριαλισμό και την κυβερνητική πολιτική!
Να συμβάλλουμε στο να οργανωθεί και να συσπειρωθεί ο λαός κι οι εργαζόμενοι σε σωματεία (ξαναζωντανεύοντας αυτά που υπάρχουν ή δημιουργώντας νέα), επιτροπές αγώνα, πρωτοβουλίες γειτονιάς.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ - ΣΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ !

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΠΟΥΔΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ, ΕΙΡΗΝΗ!

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΕ – ΝΑΤΟ!


25 Μάρτη 2015