Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΧΑΝΙΑ: Να αθωωθούν οι 9 δικαζόμενοι διαδηλωτές στις 10 Μάρτη

Την Τρίτη 10 Μάρτη σύρονται σε δίκη 9 διαδηλωτές που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις στις 10-11 Φλεβάρη του 2012 και κατηγορούνται για συμμετοχή στην κατάληψη της αντιπεριφέρειας Χανίων. Η παραπομπή τους σε δίκη δεν είναι μεμονωμένο γεγονός, ούτε γίνεται τυχαία. Είναι ενταγμένο στο γενικότερο πλαίσιο τρομοκράτησης και ποινικοποίησης κάθε προσπάθειας αντίστασης από τη μεριά του λαού απέναντι στην πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και των μνημονίων.
Μιας πολιτικής που έχει σαν αποτέλεσμα χιλιάδες αγωνιστές σ’ όλη την Ελλάδα να έχουν διωχθεί, ενώ δεκάδες δίκες ακόμη εκκρεμούν και αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα. Όπως τα ίδια τα γεγονότα αποδεικνύουν παρά την αλλαγή της κυβέρνησης, το κράτος της τρομοκρατίας έχει συνέχεια …. και η αστική δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της. Έτσι λοιπόν και στην πόλη μας στις 18 Φλεβάρη καταδικάστηκαν 2 ακόμη διαδηλωτές με 16 και 12 μήνες.

Είμαστε βέβαιοι, ότι η βιομηχανία των διώξεων δεν πρόκειται να σταματήσει και κατά συνέπεια η δίκη στις 10 Μάρτη δεν γίνεται για τυπικούς λόγους. Γι’ αυτό είναι ανάγκη να κινητοποιηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι του λαού και να εκφραστεί μαζικά η αλληλεγγύη στους δικαζόμενους. Γιατί η υπόθεση του δικαιώματος της υπεράσπισης της διαδήλωσης και της απεργίας είναι υπόθεση του λαού και μόνο αυτός μπορεί να το κατοχυρώσει με την πάλη του.
Η Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 6 Μάρτη στις 6.30μ.μ στην Πλ. της Δημοτικής Αγοράς και την Τρίτη 10 Μάρτη στις 11π.μ έξω απ’ τα Δικαστήρια.
Χανιά 2 Μάρτη 2015
Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ