Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΞΑΝΘΗ: Όχι στο κλείσιμο της καρδιολογικής κλινικής ίση, πλήρης και δωρεάν περίθαλψη για όλους

Σήμερα στις 6:00 το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ξάνθης.
Σε αυτή συμμετείχε και η  Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ
ΙΣΗ, ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ένας μήνας μετά την αλλαγή κυβέρνησης και τα λαϊκά προβλήματα είναι ακόμα εδώ, έτσι ακριβώς όπως υπήρχαν και πριν. Το καθολικό δικαίωμα στην περίθαλψη είναι υπό αίρεση, ενώ η υποβάθμιση των δομών υγείας εξακολουθεί να υπάρχει. Τρανταχτό παράδειγμα το κλείσιμο της καρδιολογικής κλινικής στο νοσοκομείο της Ξάνθης, μετά την άνευ αποδοχών άδεια που πήρε η μία και μοναδική καρδιολόγος (δικαιολογημένα με βάση και το φόρτο εργασίας των τελευταίων τριών χρόνων). Μία μόλις καρδιολόγος λοιπόν για τις 5 οργανικές θέσεις που υπάρχουν, ήταν «αρκετή» κατά πως φαίνεται για έναν ολόκληρο νομό.

Φυσικά δεν είναι μόνο η καρδιολογική κλινική που είναι υποστελεχωμένη στο νοσοκομείο, μιας και η πολιτική παγώματος των διορισμών, έχει οδηγήσει σε μαρασμό και άλλες κλινικές. Είναι συνέπεια της πολιτικής που επιβάλλει το κεφάλαιο, οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ και οι κυβερνήσεις τους, που θέλουν να διαλύσουν τις κοινωνικές κατακτήσεις του λαού και να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας στον τομέα της υγείας. Το δεδομένο (και πληρωμένο μέσα από τις κρατήσεις και τη φορολόγηση του καθενός) δικαίωμά του για ελεύθερη πρόσβαση και χρήση υπηρεσιών υγείας είναι ακόμα σε διαρκή αμφισβήτηση.
Πρέπει άμεσα να ξεδιπλωθούν αγώνες μέσα και έξω από το νοσοκομείο, με στόχο την αποτροπή του κλεισίματος κλινικών, με απαίτηση να λειτουργεί το νοσοκομείο πλήρως και για όλο το λαό. Δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματά μας, δεν κρατάμε στάση αναμονής απέναντι σε καμιά κυβέρνηση. Διεκδικούμε με βάση την ανάγκη μας να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, χωρίς ελεημοσύνες, χωρίς να συμβιβαζόμαστε με όλο και λιγότερα δικαιώματα.
Ο μόνος δρόμος για το λαό είναι αυτός της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και της ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ των βασικών δικαιωμάτων στη ζωή. Να οργανωθούμε παντού, όπου ζούμε, δουλεύουμε και σπουδάζουμε και να απαιτήσουμε:
Άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο ιατρικό προσωπικό
Καμιά κλινική κλειστή-Πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου
Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στο νοσοκομείο για όλους