Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Το Σάββατο 7 Μάρτη, τα δυο σχήματα της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας (ΛΑ-ΑΑΣ) της Ηλιούπολης και Δάφνης – Υμηττού, πραγματοποίησαν μαζική παρέμβαση στους κεντρικούς δρόμους της Ηλιούπολης.
Η παρέμβαση, που ήταν ενταγμένη στο πανελλαδικό πρόγραμμα παρεμβάσεων – κινητοποιήσεων της ΛΑ-ΑΑΣ, είχε σα βασικό στόχο να αναδείξει πλατιά στο λαό της Ηλιούπολης την ανάγκη να ενεργοποιηθεί μαζικά και να ανασυντάξει τις δυνάμεις του για νέους διεκδικητικούς αγώνες, κόντρα στο κλίμα αναμονής και αυταπατών που επιχειρείται να εδραιωθεί εδώ και λίγους μήνες και ειδικά μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Οι παρεμβάσεις αυτές, που δυστυχώς τείνουν να αποτελέσουν μοναχική εξαίρεση σε επίπεδο πολιτικών πρωτοβουλιών στα πλαίσια ακόμα και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς τις τελευταίες εβδομάδες, αποτελούν μια προσπάθεια να στηριχθεί πολιτικά ο λαός στις δύσκολες περιστάσεις της αμηχανίας και της αδράνειας που τείνει να παγιωθεί στο κίνημα το τελευταίο διάστημα.
Η παρέμβαση ξεκίνησε με παλμό και με τη συμμετοχή δεκάδων αγωνιστών – μελών των δύο ΛΑ-ΑΑΣ των νοτίων προαστίων από την πλατεία «Κανάρια» στην είσοδο της Ηλιούπολης και με πορεία κατευθύνθηκε προς τη λαϊκή αγορά της πόλης, όπου και παρέμεινε για αρκετή ώρα, μοιράζοντας προκήρυξη και πιάνοντας κουβέντα με πολλούς εργαζόμενους. Στη συνέχεια πορεύτηκε προς την κεντρική πλατεία της πόλης όπου και έληξε η παρέμβαση.
Από την παρέμβαση βγήκε το συμπέρασμα ότι υπάρχει πράγματι ένα έντονο κλίμα αναμονής και αυταπατών στον κόσμο, όσο αφορά το τι μπορεί να πετύχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μια αγωνία για το παρόν και το μέλλον του. Σε αυτή την αγωνία προσπάθησε να απαντήσει η ΛΑ-ΑΑΣ με τις παρεμβάσεις της, δείχνοντας το μόνο δρόμο που αποτελεί εγγύηση για το μέλλον του: Το δρόμο της πάλης και του αγώνα, ανεξάρτητα από το χρώμα της κυβέρνησης.
Απαιτούνται όμως πολλά ακόμη βήματα σε αυτή την κατεύθυνση και κυρίως βήματα συνάντησης των απόψεων αυτών που εκφράζει η ΛΑ-ΑΑΣ με ευρύτερα κομμάτια του λαού. Σε αυτή την κατεύθυνση και με στόχο να συζητηθούν και προετοιμαστούν οι επόμενες κινήσεις και παρεμβάσεις της, οι ΛΑ-ΑΑΣ Ηλιούπολης και Δάφνης – Υμηττού αποφάσισαν να καλέσουν σε ανοιχτή κοινή συνέλευσή τους την προσεχή Πέμπτη 12 Μάρτη στις 7μμ στο στέκι στον Υμηττό.