Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Χανιά: Να απομονώσουμε τα αποβράσματα του ρατσισμού και του φασισμού

Χανιώτες – δημοκράτες
Η θρασύτατη δολοφονικού τύπου ενέργεια των χρυσαυγιτών στην πόλη μας το βράδυ στις 25 Μάρτη, ξεσηκώνει για άλλη μια φορά την οργή της νεολαίας και των ανθρώπων της δουλειάς. Και αυτό γιατί δίπλα στα επώδυνα προβλήματα της φτώχειας και της ανεργίας που παραμένουν και χειροτερεύουν, παρά την αλλαγή κυβέρνησης, παραμένει επίσης και η βρώμικη δράση των φασιστοσυμμοριών.
Οι φασίστες ενισχύουν με τον πιο βρώμικο τρόπο την αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών. Σπέρνουν το δηλητήριο του ρατσισμού ενάντια στα θύματα των κατεστραμμένων γειτονικών χωρών που ο ξεριζωμός τους οδήγησε να θαλασσοπνίγονται και κάποιοι απ’ αυτούς να φτάνουν στη χώρα μας. Την ίδια στιγμή που θρασύδειλα και αποπροσανατολιστικά χτυπάνε τους κολασμένους της γης που ψάχνουν το μεροκάματο να επιβιώσουν, κάνουν τεμενάδες σε Άγγλους, Γάλλους, Γερμανούς και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές που ρημάζουν με διάφορους τρόπους τις γύρω χώρες, αλλά και τη χώρα μας. Κουβέντα για τον καρκίνο των βάσεων, κουβέντα για την ανάγκη ζωής που έχει ο λαός μας να οικοδομήσει όρους για να σπάσει τις αλυσίδες της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

Η Χρυσή Αυγή και τα κάθε λογής φασισταριά είναι οι πιο ωμοί και αδίστακτοι υπηρέτες των ντόπιων και ξένων δυναστών του λαού μας. Συνεργάτες των ΝΑΖΙ κατακτητών, χουντικοί υπηρέτες των ΗΠΑ και τώρα θρασύδειλοι τραμπούκοι – δολοφόνοι των θυμάτων των ιμπεριαλιστών της «πολιτισμένης» Δύσης. Το δολοφονικού τύπου χτύπημα στο δημοκράτη γιατρό Δημήτρη Μακρέα, που τόλμησε να παρενοχλήσει τη βρώμικη ρατσιστική τους βία και τρομοκρατία συμπαραστεκόμενος σε θύμα ρατσιστικής επίθεσης, αποδείχνει πως ο πραγματικός τους στόχος είναι το κίνημα αντίστασης και οι αγωνιστές που τολμούν να σηκώνουν το ανάστημά τους ενάντια σε κάθε έκφραση της βαρβαρότητας του συστήματος…
Όχι, οι φασίστες δε μετάνιωσαν ούτε για τη δολοφονία του Φύσα, ούτε για την καλά οργανωμένη και επίσης δολοφονικού τύπου επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ούτε για καμιά άλλη. Οφείλουμε να απαιτήσουμε την παραδειγματική καταδίκη των φασιστών τραμπούκων και δολοφόνων. Την ίδια στιγμή να έχουμε ξεκάθαρο πως από τους φασίστες και τη φασιστικοποίηση κάθε άλλο παρά θα μας απαλλάξει η αστυνομία, τα δικαστήρια και οι κρατικοί μηχανισμοί του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Είναι χρέος μας να ξαναβγούμε στο δρόμο χωρίς αυταπάτες και αναμονές από τους νέους διαχειριστές που ορκίζονται στο κεφάλαιο, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

• Μόνο με αγώνες θα υπερασπιστούμε την Ειρήνη, τη Δημοκρατία, το δικαίωμα στη δουλειά και κάθε δικαίωμά μας.
• Μόνο μ’ αγώνες θα απαγορέψουμε τη δράση και την ύπαρξη του φασισμού.

Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί
Όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Μάρτη 12 μεσημέρι πλατεία Αγοράς

Πρωτοβουλία Αντίστασης 
ΧΑΝΙΑ 26-3-015