Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Σάμος: συναυλία αλληλεγγύης στους ναυτεργάτες του Μυτιλήνη, σήμερα Κυριακή 31/5 7:00μμ στο Λιμάνι Καρλοβάσου.

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ “ΜΥΤΙΛΗΝΗ”
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Εδώ και μήνες οι ναυτεργάτες της ΝΕΛ είναι απλήρωτοι. Έχουν ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο
επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα αρκετών μηνών. Οι ναυτεργάτες του «Μυτιλήνη» εδώ και μήνες εγκλωβισμένοι στο λιμάνι Καρλοβάσου, ζητάνε το αυτονόητο, να πληρωθεί η δουλειά τους.
Η εταιρία δείχνει συνεχώς το σκληρό της πρόσωπο, όχι μόνο αδιαφορεί για τις δικαιώματα των ναυτεργατών, αλλά εκβιάζει καθώς επιλέγει να διακόπτει συνεχώς τον ανεφοδιασμό του καραβιού με καύσιμα και τρόφιμα, δημιουργώντας μια εκρηκτική κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για τους ναυτικούς που βρίσκονται μέσα.
Από την άλλη το υπουργείο σηκώνει τα χέρια ψηλά, αρνείται να πάρει πρωτοβουλία ώστε να λυθεί το ζήτημα της απλήρωτης ναυτικής εργασίας, κλείνοντας το μάτι στους εφοπλιστές να συνεχίσουν να αυθαιρετούν εις βάρος των εργατών τους.

Να σταματήσει η κοροϊδία, να βρει τώρα τρόπο το υπουργείο να πληρωθούν οι ναυτεργάτες.

Η παλικαρίσια στάση των ναυτεργατών μας δείχνει τον δρόμο και την ελπίδα. Η απλήρωτη εργασία είναι πρόβλημα όλων των εργαζομένων το οποίο γιγαντώνεται. Είναι ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη όλου του σαμιακού λάου, μέσα από σωματεία, φορείς, συλλόγους. Να γίνει υπόθεση όλων μας ο αγώνας αυτός, να ξεσηκωθούμε, να βγούμε στους δρόμους, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας στην αξιοπρεπή δουλειά, να μην γινόμαστε λάστιχο για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Οι ναυτεργάτες έχουν το δίκιο με το μέρος τους, όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε, και όπως λένε θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους, μέχρι την νίκη.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή, εδώ και τρεις μήνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να βάλει το λαό στο πάγο, να γίνει θεατής στην “σκληρή” διαπραγμάτευση που κάνει. Προετοιμάζουν το έδαφος για να στηθεί ξανά το ίδιο σκηνικό με τους εκβιασμούς των ιμπεριαλιστών και των “ρεαλισμό” των εδώ υποτακτικών τους (κυβερνητικών και μη).
Εκβιάζουν και στήνουν σενάρια τρόμου, απειλώντας τον ελληνικό λαό να προσαρμόσει τις ανάγκες του και την ζωή του στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου.
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλη προοπτική για μας παρά μόνο τα δεσμά του ιμπεριαλισμού. Δεν πρέπει να έχουμε “παράλογες” απαιτήσεις όπως συλλογικές συμβάσεις αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, και αν καμία φορά το αφεντικό δεν μας πληρώσει να σκύβουμε το κεφάλι.
Καλουπώνουν την Κυβέρνηση για να μπορέσει να παίξει το ρόλο στυλοβάτη του συστήματος, να μπορέσει να «προσγειωθεί» όπως λένε στην πραγματικότητα, για να κάνει η κυβέρνηση-για όλα πρόθυμη- τα βήματα που χρειάζεται ώστε να συνεχιστεί ακάθεκτη η επίθεση του συστήματος στο λαό και την εργατική τάξη, να συνεχίσουν οι ιμπεριαλιστές και το μεγάλο κεφάλαιο να ληστεύουν την χώρα, με τα μνημόνια και τις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» και τα μέτρα, αναβαπτισμένα από την «αριστερή» κολυμπήθρα.
Ο μόνο δρόμος που έχουμε να ακολουθήσουμε είναι ο δρόμος των ναυτεργατών. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα, όσο δεν μπαίνει στο προσκήνιο ο λαός και οι αγώνες του για ψωμί-δουλεία-αυξήσεις-ασφάλιση-περίθαλψη-ειρήνη-δημοκρατικά δικαιώματα, τόσο το σύστημα θα φαίνεται ανίκητο και θα ετοιμάζει νέες επιθέσεις στα δικαιώματα μας. Είναι αναγκαίο και μπορούμε να ξεσηκωθούμε και να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς τους για νέα επιδρομή και νέα μνημόνια.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ