Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ούτε βήμα πίσω!!! Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα μέχρι την νίκη! Αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής!

 Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στηρίζει και συμμετέχει στη σημερινή πορεία των Επιτροπών Αγώνα Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και της Επιτροπής Αλληλεγγύης στην Αττική και καλεί όλους στο σταθμό Αμπελοκήπων στις 6:00 μ.μ.!

Ούτε βήμα πίσω, από τις κατακτήσεις του ηρωικού αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής. Ούτε βήμα πίσω από το στόχο για τη ματαίωση, το σταμάτημα της καταστροφής και της λεηλασίας του τόπου μας και της ζωής μας από τους γύπες της πολυεθνικής «Ελντοράντο Γκολντ» και τα παράσιτα της ντόπιας «Ελληνικός Χρυσός». Ούτε βήμα πίσω από τη γραμμή του αγώνα και από την ανάγκη αυτός να απλωθεί, να αγκαλιαστεί και να γίνει κτήμα όλου του λαού, σε όλη τη χώρα. Κρίσιμο και πιο αναγκαίο από ποτέ το επόμενο βήμα ΜΠΡΟΣΤΑ από τη μεριά του κινήματος, δηλαδή το δυνάμωμα, η ενίσχυση και η κλιμάκωση του αγώνα με όρους παλλαϊκής κινητοποίησης. Αυτό απαιτεί και προστάζει ο χαρακτήρας της σύγκρουσης που διεξάγεται στη Χαλκιδική.

Η «επένδυση» του θανάτου αποτελεί στρατηγικού χαρακτήρα επιλογή του ιμπεριαλισμού και του ντόπιου εξαρτημένου-μεταπρατικού κεφαλαίου. Επιλογή που εντάσσεται στο αντιδραστικό, αντιλαϊκό και αντεργατικό πλαίσιο που ονομάζουν «μοντέλο ανάπτυξης» την περίοδο της κρίσης. Δηλαδή το ξεπούλημα της χώρας με νεοαποικιακού τύπου συμβάσεις, την καταλήστευση πλουτοπαραγωγικών πηγών και ενεργειακών πόρων, την καταστροφή και ερημοποίηση ολόκληρων περιοχών, τη μετατροπή της χώρας σε μια τεράστια Ειδική Οικονομική Ζώνη, δηλαδή σε ένα γκέτο υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων, και την επιβολή ενός σύγχρονου μεσαίωνα που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη κερδοφορία τους.
Ως τέτοια επιλογή την υπερασπίζονται λυσσασμένα, τα ντόπια στηρίγματα του συστήματος, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Γι’ αυτό το λόγο στοιχίζονται πίσω από τα συμφέροντα της πολυεθνικής τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Γι’ αυτό επιστρατεύτηκαν οι κρατικοί μηχανισμοί (αστυνομία, δυνάμεις καταστολής και δικαστικές αρχές) προκειμένου να βγάλουν τον αγώνα στη παρανομία, με αποτέλεσμα να διώκονται σήμερα με σαθρά και αστήριχτα κατηγορητήρια πάνω από 350 κάτοικοι.
Ως τέτοια επιλογή δεν αμφισβητείται ούτε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τις προεκλογικές τους εξαγγελίες. Έτσι, εκτός από τα τραγούδια με τους ΝΑΤΟϊκούς μακελάρηδες των λαών, εκτός από τη προσφορά νέας βάσης στους αμερικανούς ιμπεριαλιστές, τώρα η κυβέρνηση χορεύει και το χορό των ιδιωτικοποιήσεων, έτοιμη να υπογράψει μια νέα αντιλαϊκή συμφωνία με τους δυνάστες του λαού.
Η στάση της κυβέρνησης συνέβαλε καθοριστικά στην αποθράσυνση της δράσης της πολυεθνικής «Ελντοράντο Γκολντ» η οποία, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντά της και την απρόσκοπτη κερδοφορία της, έχει εντατικοποιήσει τις εργασίες καταστροφής. Παράλληλα, πατώντας στο κενό που δημιούργησε η καμπή του αγώνα, η πολυεθνική εξαπολύει μεθοδευμένη επίθεση, με όλους τους τρόπους και με όλα τα μέσα, προς το κίνημα των κατοίκων. Σε αυτήν την κατεύθυνση, χρησιμοποιώντας εγκάθετους της, επιδιώκει να φέρει σε αντιπαράθεση τους εργαζόμενους με το κίνημα των κατοίκων.
Ο σπουδαίος και δίκαιος αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής, πρέπει να ΝΙΚΗΣΕΙ! Γιατί είναι αγώνας που συγκρούεται με τον πυρήνα της αντιλαϊκής πολιτικής της εξάρτησης από τον ιμπεριαλισμό. Γιατί είναι αγώνας ενάντια στην καταστροφή, το ρήμαγμα και τη λεηλασία του τόπου μας. Γιατί είναι αγώνας για την υπεράσπιση των βουνών, των δασών, του νερού και των θαλασσών, του οξυγόνου της ευρύτερης περιοχής.
Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής αγωνίζονται για να αποτρέψουν την αρπαγή του πλούτου του τόπου τους , για μια προοπτική όπου η αξιοποίηση αυτού του πλούτου να συμβαδίζει με το δικαίωμα στην δουλειά, με το δικαίωμα στη ζωή, με τις ανάγκες του λαού.
Ο σπουδαίος και δίκαιος αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ, αν συνεχίσει, σταθερά και αταλάντευτα, να βαδίζει στο δρόμο που με τόσες θυσίες, υπομονή και επίμονη κατάφερε να ανοίξει. Το δρόμο του λαϊκού, παρατεταμένου και ανυποχώρητου αγώνα, με την αμέριστη και πλατιά αλληλεγγύη όλου του λαού. Χωρίς αυταπάτες, ενάντια στη λογική της ανάθεσης και του εφησυχασμού.
  • Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες εξόρυξης.
  • Έξω από τη Χαλκιδική η «Ελντοράντο Γκολντ» και η «Ελληνικός Χρυσός».
  • Να παύσουν όλες οι δικαστικές-αστυνομικές διώξεις στους αγωνιζόμενους κατοίκους.
3.6.2015