Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση 16ης συνεδρίασης της Γραμματείας της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας

Συνεδρίασε στις 17/6 η Γραμματεία του Πανελλαδικού Συντονιστικού της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας.
Τη συζήτηση απασχόλησε η εκτίμηση των τρέχοντων εξελίξεων, οι οποίες προβλέπονται αντιλαϊκές, με πιθανότερο ενδεχόμενο τη σύναψη μιας νέας συμφωνίας υποταγής, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ., και η οποία θ’ ακολουθηθεί κι από άλλες.
Αφού έγινε απολογισμός της μέχρι τώρα κίνησης και των παρεμβάσεων της Συνεργασίας (κίνηση για την πανελλαδική ημέρα δράσης 9/6, παρέμβαση στις 11/6) ο οποίος κρίθηκε γενικά θετικός, αποφασίστηκε να συνεχιστούν και να ενταθούν οι παρεμβάσεις της Συνεργασίας. Καλούνται τα τοπικά σχήματα της ΛΑ-ΑΑΣ να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις και να προχωρήσουν στη διοργάνωση ανοικτών εκδηλώσεων – συζητήσεων για τις πολιτικές εξελίξεις, σε συνοικίες και σε πόλεις.
Αποφασίστηκε η έκδοση νέας προκήρυξης για τις εξελίξεις, καθώς και η διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 23/6, στις 7μμ στην Ελευσίνα, ενάντια στα εγκλήματα των ΕΛ.ΠΕ. και της «Γενικής Ανακύκλωσης», με θύματα τους εργάτες, αλλά και το λαό της περιοχής.
Εκτεταμένη συζήτηση έγινε γύρω απ΄ το ζήτημα της κοινής δράσης και των απευθύνσεων της Συνεργασίας, στη σημερινή φάση.