Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Επίσκεψη της ΛΑ-ΑΑΣ στην Ειδομένη το Σάββατο 29/08

Το προσφυγικό καραβάνι από τις χώρες της Μ. Ανατολής και ειδικά την Συρία, περνάει από την γειτονιά μας, από την χώρα μας. Δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί η αλήθεια, για το ποια είναι η αιτία: οι πόλεμοι, οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, η διάλυση ολόκληρων χωρών. Ο ελληνικός λαός έχει κάθε συμφέρον να συνταχθεί με τα θύματα του πολέμου και ενάντια στους κοινούς εχθρούς, που τσαλαπατούν καθημερινά και την δική του ζωή.
Όλες αυτές τις μέρες, με κέντρο το Στέκι Σφεντόνα, έγινε μια προσπάθεια για συλλογή υλικού με προορισμό τους πρόσφυγες της Ειδομένης, σαν έκφραση ταξικής αλληλεγγύης, αλλά και βοήθειας στην πολύ δύσκολη προσπάθεια των ανθρώπων στην Ειδομένη. Ειδικά σε μια περίοδο, όπου η ένταση του προσφυγικού ρεύματος και η ανευθυνότητα της κυβέρνησης, δημιουργούν συνθήκες επικίνδυνες για τους πρόσφυγες.

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία, και η ΚΟΘ του ΚΚΕ(μ-λ), θα βρεθούν το Σάββατο 29/9 στην Ειδομένη, όχι μόνο για να προσφέρουν την έμπρακτη στήριξη, αλλά και για να μιλήσουν με τους πρόσφυγες. 

Ως κομμάτι του λαϊκού κινήματος, έχουμε την πιο σημαντική ευθύνη, όχι μόνο της άμεσης, υλικής βοήθειας, αλλά και της πιο ουσιαστικής: την ανάπτυξη κινήματος, τόσο για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, όσο και ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους. Ενάντια στην ρατσιστική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, ενάντια στην βαρβαρότητα.