Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ! ΑΣΥΛΟ, ΕΓΓΡΑΦΑ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑ!

Στον Πειραιά φτάνει το πρωί στις 8:45 το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος που μεταφέρει Σύρους πρόσφυγες από τα νησιά. Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί σε συγκέντρωση στο λιμάνι στις 8 το πρωί στην είσοδο του Αγίου Διονυσίου.

Αδέλφια μας, πρόσφυγες,
Με οργή και θλίψη μαζί παρακολουθούμε το δράμα που ζείτε, εσείς και οι λαοί σας, τους τελευταίους μήνες.
Σας βλέπουμε στοιβαγμένους σε σαπιοκάραβα, με άμεσο κίνδυνο της ζωής σας, να αναγκάζεστε να ξεριζωθείτε από τις πατρίδες σας και να αναζητήσετε ένα καλύτερο μέλλον στις χώρες της λεγόμενης «πολιτισμένης» Δύσης, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.
Μόνο που αυτή, η δήθεν πολιτισμένη Δύση, είναι που σας έχει οδηγήσει στους δρόμους της απελπισίας. Είναι αυτοί (οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ) που εδώ και χρόνια καταστρέφουν τις χώρες σας, από την Αφρική μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Είναι αυτοί που σαν αρπακτικά έχουν ισοπεδώσει τις ζωές και τις πατρίδες σας για δικό τους όφελος. Είναι αυτοί που βομβάρδισαν τις χώρες σας, που στήριξαν και στηρίζουν, κρυφά ή φανερά, τα πιο βρόμικα και αντιλαϊκά καθεστώτα, τις πιο αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις, ώστε να εξυπηρετήσουν τα δικά τους αιματοβαμμένα σχέδια. Είναι αυτοί που έχουν οδηγήσει τα νιάτα των χωρών σας να ξεριζώνονται μακριά από τις οικογένειές τους.
Και είναι αυτοί και οι κυβερνήσεις τους που σήμερα σας αντιμετωπίζουν σαν ανεπιθύμητο βάρος. Αρνούνται να σας δώσουν ακόμη και τα στοιχειώδη: μία ασφαλή στέγη, ένα πιάτο φαγητό και τα απαραίτητα έγγραφα για να παραμείνετε ή να ταξιδέψετε. Αντί γι’ αυτά, σας συμπεριφέρονται απάνθρωπα, σας στοιβάζουν σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης και προετοιμάζουν την απέλασή σας. Να, ποια είναι η δήθεν πολιτισμένη Δύση, να ποιοι είναι αυτοί που τολμούν να μιλάνε για «ανθρωπισμό» και «δημοκρατία»!

Αδέλφια μας, πρόσφυγες,

Εμείς, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας, σας δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας. Ξέρουμε ότι έχετε όλο το δίκιο με το μέρος σας. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το βρείτε. Διεκδικώντας από την ελληνική κυβέρνηση την ανθρώπινη μεταχείριση σας και την ικανοποίηση των αιτημάτων σας. Και, το κυριότερο, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξανανταμώσετε μια μέρα με το λαό και τις οικογένειές σας, στον τόπο σας, λεύτεροι και ανεξάρτητοι.
Θέλουμε να ξέρετε ότι σε τούτη εδώ τη χώρα, ο λαός μας έδωσε και συνεχίζει να δίνει τη δική του σκληρή μάχη ενάντια στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ. Για να σταματήσει το ξεζούμισμα του λαού μας από τους ιμπεριαλιστές δυνάστες των ΗΠΑ και της ΕΕ. Για να πάψει η χώρα μας να είναι ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών επιδρομών. Για να φύγουν από τη χώρα μας οι βάσεις του ΝΑΤΟ. Για να πάψουν οι κυβερνήσεις μας να στέλνουν στρατό στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών. Για να σπάσει και ο δικός μας λαός τα ιμπεριαλιστικά δεσμά.
Για εμάς όχι μόνο δεν είστε βάρος, αλλά αδέλφια, σύμμαχοι στον κοινό αγώνα που πρέπει να δώσουμε ενάντια στον κοινό μας εχθρό: τον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και τον πόλεμο.

Είμαστε εδώ και είμαστε μαζί σας!

• ΑΣΥΛΟ, ΕΓΓΡΑΦΑ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑ!
• ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!
• ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ Ε.Ε.!
• Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ - ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!
• ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
20.8.2015