Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Εξορμήσεις στα χωριά και τις πόλεις της Θεσπρωτίας για τα αγροτικά Μοίρασμα Προκήρυξης για τα βάρβαρα μέτρα του 3ου Μνημονίου

Μετά από σύσκεψη της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. Θεσπρωτίας, αποφασίστηκε πλατύ μοίρασμα της προκήρυξης για τα αγροτικά ζητήματα στην Παραμυθιά και στα γύρω χωριά. Έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις-συζητήσεις την Κυριακή 25-10-2015 στην Κοκκινιά Φιλιατών στις 11.00πμ και στον Κυπάρισσο Φιλιατών στις 7.30μμ, ενώ αποφασίστηκε και η παρέμβαση στην συγκέντρωση αγροτοκτηνοτρόφων που θα γίνει την Δευτέρα 26-10-205 στις 11.00πμ. Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν συγκεντρώσεις-συζητήσεις και σε άλλα χωριά της Παραμυθιάς και του Σουλίου.
Ταυτόχρονα με άλλη Προκήρυξη και με την αφίσσα για τα βάρβαρα μέτρα του 3ου Μνημονίου κινούνται οι σύντροφοι σε Ηγουμενίτσα σήμερα Παρασκευή και Παραμυθιά αύριο Σάββατο.
Ακλουθούν οι ανακοινώσεις και τα καλέσματα στις συγκεντρώσεις - συζητήσεις:


Στο δρόμο του αγώνα για να μη περάσουν τα μέτρα συντριβής της φτωχομεσαίας αγροτιάς

Δοκιμαζόμενε φίλε αγρότη, κτηνοτρόφε,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την γραμμή των προκατόχων της, δίνει το ένα μετά το άλλο σκληρά χτυπήματα στον φτωχό αγροτικό κόσμο και σε όλο τον εργαζόμενο λαό. Όλα αυτά τα χρόνια στόχος όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων ήταν το μεθοδικό ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, σύμφωνα με τις επιταγές του Κοινοτικού Διευθυντηρίου και των ξένων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Πρωτοφανή μέτρα καταστολής, άγρια τρομοκρατία, ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων και τώρα, η αθροιστική εφαρμογή των τριών Μνημονίων, έρχεται να βάλει την ταφόπλακα.
Τα νέα μέτρα φοροληστείας και ασφαλιστικής καρατόμησης, συμπληρώνουν ένα ενιαίο πακέτο που περιλαμβάνουν αύξηση στο ΦΠΑ των αγροτικών εφοδίων, αύξηση στις τιμές του αγροτικού ρεύματος-πετρελαίου, χρηματοδοτική ασφυξία, άγριους τραπεζικούς εκβιασμούς και έπονται πλειστηριασμοί παντός είδους. Πρόκειται ξεκάθαρα για μέτρα εξόντωσης του μικρού και μεσαίου αγρότη-κτηνοτρόφου, που θα αναγκαστεί σε οριστική εγκατάλειψη της δράσης του, αφού τους στάξει και την τελευταία σταγόνα του ιδρώτα, αλλά και το τελευταίο ευρώ των οικονομιών του. Πρόκειται για μέτρα υπέρ της «επιχειρηματικής Γεωργίας» που ευνοεί τις αγροδιατροφικές αλυσίδες, τις εταιρείες, τους μεγαλοαγρότες και τις τράπεζες.
Τριάντα χρόνια μετά την ένταξη στην ΕΕ και την απαρέγκλιτη εφαρμογή των πάμπολλων αναθεωρήσεων της ΚΑΠ, η ελληνική αγροτιά βρίσκεται αποδιοργανωμένη, υποθηκευμένη, απόλυτα εξαρτημένη από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, που ανακυκλώνουν τον φαύλο καταστροφικό κύκλο. Την ίδια στιγμή η χώρα πλημμυρίζει από τεράστιες εισαγωγές αγροτικών και κύρια ζωοκομικών προϊόντων, αξίας μερικών δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, προς όφελος γερμανικών, ολλανδικών και γαλλικών εταιρειών, αλλά και αντίστοιχων εγχώριων επιχειρηματιών, που αποδείχθηκαν και οι μόνοι πραγματικά κερδισμένοι.

Φίλε αγρότη, κτηνοτρόφε
Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο, ότι μπροστά σου ανοίγονται δύο και μόνο δύο προοπτικές:
Η μία είναι η ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος που θα έχει σαν βασικό στόχο να μην περάσουν τα μέτρα, που θα απαιτήσει πίσω τα αγροτικά συνδικαλιστικά όργανα από τις γραφειοκρατικές διοικήσεις, που αντί να στηρίζουν πραγματικά τον αγρότη και τους κόπους του, αποτέλεσαν τον κύριο μοχλό για το πέρασμα μιας αντιαγροτικής πολιτικής. Είναι ο δρόμος του αγώνα ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και των υποτελών ελληνικών κυβερνήσεων που ξεκληρίζει την φτωχομεσαία αγροτιά και ξεπουλά τον πλούτο της χώρας.
Η άλλη είναι το σύρσιμο σε μια απολύτως δουλοκτητική σχέση εργασίας, όπου τα τεράστια έξοδα και ο κόπος που καταβάλει η αγροτική οικογένεια δεν θα καλύπτουν ούτε το ελάχιστο κόστος διαβίωσης με φυσική κατάληξη τον αφανισμό της.
Επιβάλλεται άμεσα και είναι αποκλειστικά στο χέρι του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου και της πρωτοπορίας του, να κάνει τις επιλογές του προς την πρώτη κατεύθυνση της αντίστασης, της διεκδίκησης και της κοινής δράσης με όλον τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό, που χτυπιέται από την ίδια πολιτική.
Μπροστά στους νέους αγροτικούς ξεσηκωμούς, η φτωχομεσαία αγροτιά θα πρέπει να στρέψει τις πλάτες σε πραγματικούς εχθρούς και ψεύτικους φίλους. Είναι καιρός η ανυπόταχτη βάση να δώσει το βροντερό παρών μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους, μέσα από συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα, έξω και πέρα από μικροκομματικές μεθοδεύσεις και να συνδέσει την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΚΑΠ, με την έξοδο της χώρας μας από το επικίνδυνο ιμπεριαλιστικό μόρφωμα της Ε.Ε.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ!
Η ΜΑΖΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΦΡΑΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Με καταιγιστικό ρυθμό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγου-μένου επίθεση σε όλο τον εργαζόμενο λαό, σε εργάτες, αγρότες, υπαλλήλους, νεολαία, επαγγελματίες. Επίθεση στο Ασφαλιστκό, μειώσεις συντάξεων και μισθών, άγρια φοροεπιδρομή με αυξήσεις σε ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ, τσάκισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, απελευθέρωση αγοράς εργασίας και επαγγελμάτων, διάλυση Παιδείας-Υγείας-Πρόνοιας εφαρ-μογή των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» της «εργαλειο-θήκης» του ΟΟΣΑ με «αξιολόγηση»-διαθεσιμότητες, λουκέτα και ιδιωτικοποιήσεις, διαμορφώνουν ένα εφιαλτικό τοπίο για όλους τους εργαζόμενους, προδιαγράφουν ένα μαύρο μνημονιακό χειμώνα, ανείπωτης φτώχιας, ανεργίας και δυστυχίας.
Το τρίτο μνημόνιο, προϊόν της «διαπραγμάτευσης» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ, με σύμβουλο τις ΗΠΑ (!!!), κατέληξε στην υποταγή στους ιμπεριαλιστές-δυνάστες της χώρας, σε μια νέα βάρβαρη αντιλαϊκή συμφωνία με την ΕΕ, που φέρνει την σφραγίδα της πολιτικής της διπλής ιμπεριαλιστικής εξάρτησης από ΕΕ και ΗΠΑ και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης.
Ο Αλ. Τσίπρας σπεύδει με ένα νόμο να περάσει, μεμιάς, 48 προαπαιτούμενα, με αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» του τρίτου μνημονίου, μιμούμενος επακριβώς την αντιδημοκρατική πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που έχει μετατρέψει το Κοινοβούλιο σε πρωτοκολλητή των υπαγορευμένων από την ΕΕ και το ΔΝΤ αντιλαϊκών νόμων.
Ο λαός μας που βιώνει ήδη τις βαριές συνέπειες των δύο πρώτων μνημονίων δεν πρέπει να τους αφήσει να περάσουν. Στο πλάι της κυβέρνησης να εφαρμόσει αυτήν την εξοντωτική πολιτική βρίσκονται, παρά τα αντιπολιτευτικά παιχνίδια τους στην Βουλή, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, τα κόμματα που όλα μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο.
Οι συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ υιοθετούν βαριεστημένα την πρόταση του ΠΑΜΕ για μια 24ωρη απεργία-λιανοντουφεκιά, για την τιμή των όπλων, στις 12 Νοέμβρη, αφού τα περισσότερα μέτρα θα έχουν ήδη περάσει, χωρίς καμιά προετοιμασία, σχέδιο και κλιμάκωση.
Το γεγονός αυτό κάνει ακόμα πιο καθαρό πως η ελπίδα για να ανακοπεί η καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων βρίσκεται στην ενίσχυση του μαζικού εξωκοινοβουλευτικού αγώνα του λαού. Στο δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση. Ο λαός μπορεί να στηριχτεί μόνο στη δική του μαζική πάλη για να εμποδίσει το πέρασμα των εφαρμοστικών νόμων του τρίτου μνημονίου.
Είναι ανάγκη τώρα οι εργαζόμενοι, η αγροτιά, όλα τα λαϊκά στρώματα, στα σωματεία και στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στους συλλόγους, να κινητοποιηθούν αποφασιστικά για να υπάρξει ένας μεγάλος λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-μνημονιακών κομμάτων-ΕΕ-ΔΝΤ.

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα για το ξεκίνημα μαζικών εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων, με συλλαλητήρια, διαδηλώσεις, απεργίες που θα δημιουργήσουν ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και αγώνα για την απόκρουση της λαίλαπας των μέτρων του τρίτου μνημονίου

· ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ «ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ» ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ»
· Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ
· ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ - ΔΝΤ
· ΚΑΤΩ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

Συγκέντρωση-συζήτηση Κυριακή 25 -10-2015 ώρα 11.00 πμ στην Κοκκινιά
 • Η αντιλαϊκή επίθεση ενάντια στον αγροτικό κόσμο
 • Το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς
 • Ποια πρέπει να είναι η δική μας απάντηση 

Συγκέντρωση-συζήτηση Κυριακή 25 -10-2015 ώρα 11.00 μμ στον Κυπάρισσο
 • Η αντιλαϊκή επίθεση ενάντια στον αγροτικό κόσμο
 • Το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς
• Ποια πρέπει να είναι η δική μας απάντηση