Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση - καταγγελία για τις πλημμύρρες στην Αθήνα

Δημοκράτες, εργαζόμενοι, άνεργοι
Η δυτική Αθήνα έζησε και φέτος τον τρόμο και την καταστροφή, εγκαταλειμμένη στο έλεος των καιρικών φαινομένων. Η καταστροφή χτύπησε σχεδόν όλη την δυτική και βορειοδυτική Αθήνα. Οι χείμαρροι παρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ήδη δύο νεκροί. Πλημμυρισμένοι δρόμοι, ξεχειλισμένα ρέματα, εκατοντάδες σπίτια, μικρομάγαζα και αυτοκίνητα, περιουσίες των λαϊκών νοικοκυριών καταστράφηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Είναι πλέον φανερό πως κάθε χρόνο, οι ίδιες συνοικίες πλήττονται από τις θεομηνίες. Απομένει να αναρωτηθούμε αφ’ ενός, γιατί στην Εκάλη, στο Ψυχικό, τη Φιλοθέη, την Κηφισιά, οι ζημιές είναι ελάχιστες σε σχέση με τις δυτικές συνοικίες; Και αφ’ ετέρου, γιατί οι αιτίες που προκαλούν τις καταστροφές στις δυτικές συνοικίες δεν θεραπεύονται;

Και είναι βέβαιο ότι η μεν τοπική αυτοδιοίκηση θα καλυφθεί πίσω από την έλλειψη κονδυλίων που δεν της δίνει η κυβέρνηση, η δε κυβέρνηση θα καταγγείλει την προηγούμενη, κ.ο.κ. Κατά τα λοιπά, η κυβέρνηση θα υποσχεθεί, οι περιφερειάρχες θα ξεκινήσουν έρευνες, οι δήμαρχοι θα σπεύσουν επιτόπου, οι βουλευτές θα παρηγορήσουν, και στο τέλος τίποτα απ’ αυτά δεν θα γίνει. Γιατί όλοι τους προσπαθούν να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες του συστήματος που διαχειρίζονται, ακόμα και η τωρινή, δήθεν «αριστερή» συγκυβέρνηση. Γιατί όλοι τους όχι μόνο αμέλησαν, αλλά και ανέχθηκαν τα κυκλώματα των πυρκαγιών, την έλλειψη έργων υποδομής, την άναρχη δόμηση, το μπάζωμα των ρεμάτων και όλα τα υπόλοιπα πολεοδομικά εγκλήματα που επί δεκαετίες έκαναν πλούσιους πολλούς από τους στυλοβάτες του σάπιου συστήματος, καταδικάζοντας τις γειτονιές μας στην εγκατάλειψη. Τη χαριστική βολή, έδωσε η πολιτική των Μνημονίων, που παρέλυσε ολότελα με τις αθρόες απολύσεις τον κρατικό μηχανισμό και τους Δήμους, προκειμένου να πληρωθούν οι δανειστές-τοκογλύφοι.

Δημοκράτες, εργαζόμενοι
Είναι βέβαιο ότι ούτε η κυβέρνηση Τσίπρα, ούτε οι Δήμοι, πρόκειται να πληρώσουν τις ζημιές που προκάλεσε η θεομηνία, αν δεν τους πιέσουμε ασφυκτικά. Διαφορετικά, με τη βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε τα τελευταία χρόνια, την ανεργία, τη φοροληστεία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, με τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας που δεν επαρκούν ούτε για τα αναγκαία, είναι δύσκολο να αποκατασταθούν οι λαϊκές περιουσίες. Το τελευταίο που μας έλλειπε είναι να υποχρεωθούμε να πληρώσουμε τις συνέπειες της δικής τους αντιλαϊκής πολιτικής. Φτάνει πια! Όχι άλλα βάρη στις πλάτες μας!
Μόνο με την οργάνωση των μαζικών διεκδικητικών αγώνων των κατοίκων μπορεί να κερδίσει ο λαός τα δικαιώματα του, και όχι με κοκορομαχίες στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Η μαζικότητα και το άπλωμα των αγώνων η δύναμη μας.
Αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας και διεκδικούμε άμεσα:

· Να αποζημιωθούν εξ’ ολοκλήρου όλοι οι πληγέντες
· Να αποκατασταθούν οι ζημιές σε δρόμους και υποδομές
· Να γίνουν έργα ουσιαστικής αντιπλημμυρικής προστασίας
· Ενίσχυση των υπηρεσιών των Δήμων και των Περιφερειών με μονιμό προσωπικό με αποδοχες που να καλυπτουν τις αναγκές τους.


Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
Στα Δυτικά της Αθήνας

http://la-aas.blogspot.gr/