Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ! Η ΜΑΖΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΡΑΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Με τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και μάλιστα πριν απ’ αυτές με τις νέες μειώσεις των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, άνοιξε η αυλαία του τρίτου μνημονιακού γύρου λεηλασίας των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων του λαού.
Το τρίτο μνημόνιο είναι προϊόν της «διαπραγμάτευσης» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ που, όπως αποκαλύφθηκε την έκανε με σύμβουλο τις ΗΠΑ(!) και κατέληξε στην υποταγή στους ιμπεριαλιστές δυνάστες της χώρας, σε μια νέα βάρβαρη αντιλαϊκή συμφωνία με την ΕΕ, που φέρνει την σφραγίδα της πολιτικής της διπλής ιμπεριαλιστικής εξάρτησης από ΕΕ και ΗΠΑ, της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, της άγριας καταλήστευσης του ελληνικού λαού και της χώρας.

Ο Αλ. Τσίπρας στην Βουλή απαιτεί, τώρα, την τήρηση των «συμφωνηθέντων» της κυβέρνησης του με την ΕΕ και την γρήγορη εκκίνηση της εφαρμογής τους. Σπεύδει, ήδη, με ένα νόμο να περάσει, μεμιάς, 48 προαπαιτούμενα με αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» του τρίτου μνημονίου, μιμούμενος επακριβώς την αντιδημοκρατική πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που έχει μετατρέψει το κοινοβούλιο σε πρωτοκολλητή των υπαγορευμένων από την ΕΕ και το ΔΝΤ αντιλαϊκών νόμων. Μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου η κυβέρνηση Τσίπρα έχει δεσμευτεί να ψηφίσει ένα βουνό «προαπαιτουμένων» με σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.
Κρατικοί προϋπολογισμοί ως το 2019 που βάζουν πιο βαθιά το μαχαίρι στις δημόσιες κοινωνικές δαπάνες για τις πρωταρχικές λαϊκές ανάγκες, μειώσεις μισθών και συντάξεων, αμείλικτο φοροχαράτσωμα της αγροτιάς και των λαϊκών στρωμάτων, κυνήγι σε όσα λαϊκά νοικοκυριά χρωστούν στην εφορία ή έχουν «κόκκινα δάνεια», με πιο έντονη την απειλή της κατάσχεσης και της πρώτης κατοικίας, ξανά «συνολική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος», «μεγάλες αλλαγές στην παιδεία», «νέο θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση και το πειθαρχικό δίκαιο» των δημόσιων υπαλλήλων, παραπέρα «απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και επαγγελμάτων» με εφαρμογή των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» της λεγόμενης «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ, επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων προωθούνται για να γίνουν σε λίγο χρονικό διάστημα εφαρμοστικοί νόμοι του νέου μνημονίου.
Ο λαός μας που, ήδη, βιώνει με την τεράστια ανεργία και εξάπλωση της φτώχειας τις βαριές συνέπειες των δύο πρώτων μνημονίων δεν πρέπει να τους αφήσει να περάσουν .Είναι φανερό πως στο πλάι της κυβέρνησης να εφαρμόσει αυτήν την εξοντωτική πολιτική βρίσκονται, παρά τα αντιπολιτευτικά παιχνίδια τους στην Βουλή, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, τα κόμματα που όλα μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΑΝΕΛ ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο.
Το γεγονός αυτό κάνει ακόμα πιο καθαρό πως η ελπίδα για να ανακοπεί η καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται, βρίσκεται μόνο στην ενίσχυση του μαζικού εξωκοινοβουλευτικού αγώνα του λαού. Στο δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση. Ο λαός μπορεί να στηριχτεί μόνο στη δική του μαζική πάλη για να εμποδίσει το πέρασμα των εφαρμοστικών νόμων του τρίτου μνημονίου.
Είναι ανάγκη τώρα οι εργαζόμενοι, η αγροτιά, όλα τα λαϊκά στρώματα στα σωματεία και στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στους συλλόγους του να κινητοποιηθούν αποφασιστικά για να υπάρξει ένας μεγάλος λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης –μνημονιακών κομμάτων-ΕΕ-ΔΝΤ.
Η ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα για το ξεκίνημα μαζικών εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων, με συλλαλητήρια, διαδηλώσεις, απεργίες που θα δημιουργήσουν ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και αγώνα για την απόκρουση της λαίλαπας των μέτρων του τρίτου μνημονίου

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ «ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ»
ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ»
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ
ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

14.10.2015