Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Κινητοποίηση αλληλεγγύης στο τούρκικο λαό στο Ηράκλειο - Κάλεσμα σε σύσκεψη

Πραγματοποιήθηκε και στο Ηράκλειο την Δευτέρα 12 Οκτώβρη στην πλατεία λιονταριών συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για να καταγγελθεί το δολοφονικό - τρομοκρατικό κτύπημα στην Άγκυρα. Αρκετός κόσμος (περίπου 500 άτομα) έδωσε το παρών με συμμετοχή από διάφορες συλλογικότητες και πολιτικούς φορείς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΚΟΕ - αντιεξουσιαστές κλπ).
Σ΄αυτή συμμετείχε και η ΛΑ-ΑΑΣ με μαζικό μπλοκ που εκτός από τα μέλη των οργανώσεων που τη στηρίζουν συμμετείχαν και αρκετοί ανένταχτοι αγωνιστές - νεολαίοι. Μοιράστηκε πλατιά το έντυπο υλικό και μέσα από την παρέμβασή της η ΛΑ-ΑΑΣ κατήγγειλε ως βασικούς υπεύθυνους της σφαγής τους ιμπεριαλιστές οι οποίοι, για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους δεν διστάζουν να μακελέψουν λαούς αλλά και το Τουρκικό κράτος. Επίσης τους κινδύνους που δημιουργούν για τους λαούς οι συγκρούσεις στην περιοχή και προσπάθησε να αναδείξει την αναγκαιότητα ανάπτυξης μαζικού αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.
Το καθήκον αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία την στιγμή που στο πεδίο βολής Κρήτης στα Χανιά γίνονται δοκιμές πυραύλων αλλά και γιατί οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές επιβάλουν την δημιουργία βάσης μη επανδρωμένων αεροπλάνων (drones) στο Ηράκλειο (Καστέλι Πεδιάδος).
Η ΛΑ-ΑΑΣ τις επόμενες μέρες θα πάρει πρωτοβουλία καλώντας φορείς και συλλογικότητες σε σύσκεψη (Τετάρτη 21 Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου) για να αποφασιστεί μια πρώτη απάντηση αλλά και οι δράσεις που πρέπει να γίνουν ώστε η κίνηση αυτή να μαζικοποιηθεί και να πλαισιωθεί από τους πολίτες του Ηρακλείου.