Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΣΑΜΟΣ: Παρέμβαση στην παρέλαση και συλλαλητήριο αποφασίστηκε στη σύσκεψη που διοργάνωσε η ΛΑ-ΑΑΣ

Στο κάλεσμα για τη σύσκεψη ανταποκρίθηκαν οι ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ , οι Αγωνιστικές Κινήσεις και τα φοιτητικά σχήματα ΑΣΚ και ΑΜΚ. Επίσης συμμετείχαν μέλη της ομάδας εθελοντών πυροσβεστών του Μαραθοκάμπου, ενώ δεν ανταποκρίθηκε η Επιτροπή Ειρήνης Σάμου (μέλος της ΕΕΔΥΕ), που είχε καλεστεί.
Στη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε την εισήγηση εκ μέρους της ΛΑ-ΑΑΣ και στην οποία παραβρέθηκαν αρκετοί εργαζόμενοι και νεολαίοι, ήταν έκδηλη η «δυσκολία» κυρίως των πολιτικών δυνάμεων, να σταθούν στο ζήτημα του ρόλου των ιμπεριαλιστών στις εξελίξεις στην περιοχή και στη χώρα και συνακόλουθα η «απόσταση» τους από την κατεύθυνση της αντιιμπεριαλιστικής αλλά και της αντιπολεμικής πάλης.
Αυτή η στάση είναι φανερό ότι έχει ως πολιτικό όριο μια αντιρατσιστική στάση στο ζήτημα των προσφύγων χωρίς να φτάνει ούτε στο ζήτημα της διεκδίκησης από το κράτος και το σύστημα όλων όσων για τους πρόσφυγες απαιτούνται. Επιπλέον αυτή η στάση στο βαθμό που δεν συμβάλλει στην πολιτικοποίηση του ζητήματος, στην ανάδειξη των εχθρών των λαών και του λαού μας, στην κατάδειξη της ανάγκης ενός μαζικού κινήματος με «μακρύ» δρόμο και μεγάλη προοπτική, τροφοδοτεί -αντικειμενικά- αντιλήψεις «άμεσων» ενεργειών-ακτιβισμών που στοχεύουν να «λύσουν» το πρόβλημα των προσφύγων πχ με καταλήψεις κτιρίων και άλλα ανάλογα.
Παρόλα αυτά τόσο με τις παρεμβάσεις της ΛΑ-ΑΑΣ αλλά και με τη στήριξη του κόσμου που πλαισίωσε τη σύσκεψη έγινε κατορθωτό να προταχθεί η αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση και να αποφασιστούν:
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25/10 η σύσκεψη που κάλεσε στο Καρλόβασι η ΛΑ-ΑΑΣ σχετικά με το ζήτημα των πολέμων των ιμπεριαλιστών στην περιοχή και την στάση στο θέμα των προσφύγων.
α) Παρέμβαση με κοινό πανό («Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες-Αγώνας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους») και ανακοίνωση στην παρέλαση της 28ης στο Καρλόβασι.
β) Αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 31 Οκτώβρη, ως πρώτα βήματα για να ανοιχτεί πιο πλατιά το ζήτημα στον κόσμο.
Είναι φανερό ότι η υπόθεση της αντιιμπεριαλιστικής-αντιπολεμικής πάλης έχει πολλά εμπόδια να αντιμετωπίσει. Γι αυτό πρέπει να παλευτεί επίμονα και όσο πιο πλατιά μέσα στο λαό και στη νεολαία!