Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Χανιά: καταγγελία της Πρωτοβουλίας Αντίστασης για την "απόβαση" των ΓάλλωνΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΣΑΝ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ.

ΚΑΙ  ΤΟΠΟΣ  ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΡΑΜΠΟ.

 Την ίδια ώρα που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες οι νεκροί απ’ τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (ΗΠΑ - ΑΓΓΛΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ - ΡΩΣΙΑ) στη πολύπαθη Συρία και σε εκατοντάδες χιλιάδες  οι πρόσφυγες που αναζητούν τόπο σωτηρίας, ενώ καθημερινά πνίγονται  βρέφη, γυναίκες και άλλοι στο ανατολικό Αιγαίο, για άλλη μια φορά ο τόπος μας, τα Χανιά, χρησιμοποιούνται σαν τόπος αναψυχής για τους Γάλλους ράμπο, ανάμεσα στους βομβαρδισμούς και τις πολεμικές επιχειρήσεις.  Όπως γράφτηκε στο  τοπικό τύπο ( Χ. Ν. – 26/10/15) ήδη κλείστηκαν ξενοδοχεία μέχρι το Φεβρουάριο. Θα κρατήσουν πολύ  οι δολοφονικές επιδρομές των ιμπεριαλιστών. Αυτή είναι η «ανάπτυξη»  που μας τάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την ίδια ώρα που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά και εξαθλιώνει τους εργαζόμενους. Θέλει να μετατρέψει τον τόπο μας σε σύγχρονη Τρούμπα.

Ταυτόχρονα  οι  νατοϊκοί με πρωτεργάτες τις ΗΠΑ απαιτούν νέα βάση στο Καστέλι Ηρακλείου, με στόχο όλη  η Κρήτη να γίνει ένα αεροπλανοφόρο των αμερικανονατοϊκών. Ο παροξυσμός των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή μας φέρνει όλο και πιο κοντά επικίνδυνες καταστάσεις για το λαό και τη χώρα. Με μια κυβέρνηση  που ευχαριστεί τις ΗΠΑ και καθημερινά δίνει δείγματα υποταγής στα κελεύσματα των πατρόνων της αστικής τάξης, ο λαός μας δεν πρέπει να εφησυχάζει. Η ανάπτυξη αντιιμπεριαλιστικού - αντιβασικού κινήματος είναι επιτακτική ανάγκη του σήμερα και ζήτημα επιβίωσης του λαού μας. Η απαίτηση να μην χρησιμοποιείται ο τόπος μας σαν ορμητήριο θανάτου είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αλληλεγγύης στο συριακό λαό. Να τους πετάξουμε στα μούτρα τα αιματοβαμμένα ευρώ και δολάρια τους.  Γιατί είναι οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές που δεν θα διστάσουν να ματοκυλίσουν και τον τόπο μας, όταν τα συμφέροντα τους το επιτάσσουν.

                                                                                         Χανιά, 26-10-2015


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ