Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Σε σύσκεψη με στόχο αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική διαδήλωση καλεί η ΛΑ-ΑΑΣ στη Σάμο.

Κάλεσμα σε σύσκεψη με στόχο να ανοίξει το δρόμο της πάλης σε αντιιμπεριαλιστική –αντιπολεμική κατεύθυνση και σε αυτή τη βάση να αναδειχθεί η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες απευθύνει η ΛΑ-ΑΑΣ στη Σάμο. Το κάλεσμα απευθύνεται σε ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Επιτροπή Ειρήνης Σάμου και φοιτητικά σχήματα (Αγωνιστικές Κινήσεις και ΑΣΚ). Παράλληλα συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της ΛΑ-ΑΑΣ στο νησί με μικροφωνική, αφίσα, προκήρυξη, και ανάρτηση πανό ενώ προγραμματίζεται εκδήλωση ανάδειξης του ζητήματος στις 28/10 στο Καρλόβασι. Ακολουθεί το κείμενο της πρόσκλησης που καλεί στη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για τις 25/10.

Πρόσκληση σε σύσκεψη

Η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία οξύνθηκε ακόμα περισσότερο και με την πολεμική εμπλοκή της Ρωσίας και ο λαός της χώρας αυτής μακελεύεται πλέον από μια σειρά ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Αγγλία). Ταυτόχρονα ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός εστιάζεται σε αυτή τη συγκυρία στη Συρία, αλλά απλώνεται σε ένα ολόκληρο τόξο της ευρύτερης περιοχής. Από την Ουκρανία ως τα Βαλκάνια, ολόκληρη τη Μ. Ανατολή και την Β. Αφρική, οι πολεμικές και πολιτικοστρατιωτικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών δολοφονούν, καταστρέφουν χώρες και λαούς και απειλούν με εφιαλτικές εκδοχές την περιοχή και όλο τον πλανήτη.

Η χώρα μας, εμπλέκεται άμεσα σε αυτό το σκηνικό των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της σφαγής των λαών και εθνοτήτων της περιοχής ως χώρα-πλατφόρμα των Αμερικανονατοϊκών, ρόλο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναβάθμισε ακόμα περισσότερο και στην πρώτη αλλά ήδη και στη δεύτερη θητεία της όπως χαρακτηριστικά επιβεβαίωσε η επίσκεψη Τσίπρα στη Ν. Υόρκη και η επιβράβευση του από τον Ομπάμα. Με παλιές και νέες βάσεις, με πολλαπλές διπλωματικές αποστολές του ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά στα Βαλκάνια, με αναβάθμιση του άξονα με Ισραήλ-Αίγυπτο, η κυβέρνηση ολοένα και περισσότερο αναλαμβάνει ρόλους στην προώθηση των πολεμικών σχεδίων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και βυθίζει τη χώρα και το λαό μας στη δίνη του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού.
Τα ατελείωτα προσφυγικά κύματα που πλημμυρίζουν τα νησιά του Αιγαίου και τη Μεσόγειο είναι τα κομμάτια των λαών που ξεριζώνονται από τους πολέμους των ιμπεριαλιστών. Είναι οι λαοί που η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα καταστρέφει τις πατρίδες τους και τη ζωή τους, για να τους κυνηγήσει μετά δολοφονώντας τους σε κάθε σημείο του φευγιού τους που η πιο καλή του κατάληξη θα είναι τα σύγχρονα καπιταλιστικά σκλαβοπάζαρα. Οι τελευταίες αποφάσεις στα πλαίσια της Ε.Ε. για «ένταση των επαναπροωθήσεων» και ενεργότερη εμπλοκή των δολοφονικών μηχανισμών όπως η FRONTEX, θα κάνουν ακόμα βαρύτερο το προσφυγικό δράμα.
Απέναντι σε όλα αυτά είναι φανερή η αναγκαιότητα ο λαός μας να σταθεί μαχόμενος και αγωνιζόμενος, στο πλευρό των προσφύγων, στο πλευρό όλων των λαών της περιοχής.
  • Αναπτύσσοντας την αντι-ιμπεριαλιστική και αντιπολεμική του πάλη ενάντια στους φονιάδες των λαών.
  • Απαιτώντας την απεμπλοκή της χώρας από τους σχεδιασμούς και τις απαιτήσεις των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, ενάντια στην πολιτική υποτέλειας της κυβέρνησης και όλων των δυνάμεων του συστήματος.
  • Διεκδικώντας μαζικά την ικανοποίηση όλων των αναγκών για την ανθρώπινη διαβίωση των προσφύγων και όλα όσα απαιτούνται (έγγραφα, άσυλο κλπ) για να συνεχίσουν το ταξίδι τους ή για να παραμείνουν στη χώρα μας.
Η καθυστέρηση που υπάρχει για να συγκροτηθεί μια τέτοια μαζική, κινηματική κατεύθυνση πάλης μέσα στο λαό, έχει ήδη δημιουργήσει μια σειρά αρνητικές συνέπειες. Από την ενίσχυση της λογικής της «φιλανθρωπίας» και του «εθελοντισμού» που αποτελούν πεδίο δράσης κάθε λογής συστημικών δυνάμεων (Εκκλησία, ΜΚΟ, επιχειρήσεις… ) ως την ένταση φαινομένων άγριας εκμετάλλευσης των προσφύγων και το άπλωμα του ρατσιστικού δηλητηρίου και την ενίσχυση της ναζιστικής Χ.Α. Αλλά τελικά και κυρίως, η καθυστέρηση ανάπτυξης της αντι-ιμπεριαλιστικής-αντιπολεμικής πάλης φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο ο λαός μας και οι λαοί της περιοχής να γίνουν κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων.
  • Για να συζητήσουμε όλα αυτά και για να επιδιώξουμε από κοινού να πάρουμε πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην προώθηση αυτών των αναγκαιοτήτων, καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη την Κυριακή 25-10-15 στις 5.30μμ στην αίθουσα της κινηματογραφικής λέσχης («Ίριδα») στο Καρλόβασι.
  • Ως πρώτο στόχο προτείνουμε την πραγματοποίηση το αμέσως επόμενο διάστημα, ενός αντι-ιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού συλλαλητηρίου-διαδήλωσης με πλατιά απεύθυνση σε σωματεία, συλλόγους και κάθε προοδευτική συλλογικότητα.