Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Κάτω τα χέρια από το λιμάνι, τα «λιπάσματα», τη γη και τη ζωή μας!

Με γοργούς ρυθμούς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κλιμακώνει την ολομέτωπη αντιλαϊκή-αντεργατική επίθεση με την εφαρμογή των αντιδραστικών Μνημονίων. Μεταξύ των άλλων, ανοίγει το χορό των ιδιωτικοποιήσεων. Δηλαδή του ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας με αποικιακού τύπου συμβάσεις έτσι όπως επιβάλει η εξάρτηση της χώρας από τους ευρωπαίους και αμερικανούς δυνάστες. Προχωρεί στο ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά και όλου του παραλιακού μετώπου μέχρι και το πορθμείο Περάματος-Σαλαμίνας. Μαζί με το λιμάνι και τις λειτουργίες του παραχωρούνται και τεράστιες εκτάσεις γης, όπως η περιοχή των πρώην λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, οι εκτάσεις και τα λιμάνια στη πρώην βιομηχανική ζώνη του Κερατσινίου, η Ιχθυόσκαλα, όλη η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Όλα για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα και η κερδοφορία του ξένου ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου και από δίπλα της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης.

Σοβαρές συνέπειες θα υποστεί ο λαός και η εργατιά της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά. Ήδη εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας βιώνουμε την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, την απλήρωτη εργασία, την συνεχή υποβάθμιση των όρων ζωής μας ως αποτελέσματα της αχαλίνωτης επίθεσης στα λαϊκά-εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
Θα μας ρίξουν πάλι το τυράκι της «ανάπτυξης» και των «θέσεων εργασίας». Θα μας δείξουν τις μακέτες της «ανάπλασης» και θα μας μιλήσουν για τα υπερσύγχρονα «οράματα» τους. θα παίξουν με το πόνο, την απελπισία μας και την απογοήτευση μας, για να τσιμπήσουμε το δόλωμα. Για συνεχίσουν να ρημάζουν τη ζωή μας, να λεηλατούν και να καταστρέφουν το τόπο μας, να κερδοφορούν από την υπερεκμετάλλευση μας, να ποτίζουν τη γη με τα δηλητήρια τους και γεμίζουν τα πνευμόνια μας με θάνατο.
Θα μας αποκρύψουν, μεταξύ άλλων, ότι 1) χιλιάδες εργάτες θα χάσουν τη δουλειά τους. Από τις απολύσεις στον ΟΛΠ μέχρι τους εργάτες που θα απολυθούν η θα χάσουν τη δουλειά τους από το κλείσιμο των εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου που θα κλείσουν ως αποτέλεσμα του ανταγωνισμού 2) δουλειά στο νέο κάτεργο, είτε στον όμιλο, είτε στους εργολάβους θα σημαίνει νέες αλυσίδες για τον εργάτη 3) το μεροκάματο θα είναι πείνας, θα γίνει πιο δυσεύρετο, θα απαιτεί τη πλήρη παράδοση του εργάτη στις ορέξεις της εργοδοσίας 4) θα αυξηθούν οι τιμές των βασικών προϊόντων διαβίωσης που διακινούνται από το λιμάνι 5) τα νησιά που δεν είναι τουριστικοί προορισμοί θα μείνουν χωρίς ακτοπλοΐα 6) θα αυξηθούν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια 7) θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο απροσπέλαστο γκέτο που θα περιλαμβάνει μέχρι και αστικούς δρόμους, με ασύδοτη λειτουργιά του «επενδυτή», με το λαό αποκομμένο χωρίς καμία πρόσβαση στη θαλάσσια περιοχή 8) θα πολλαπλασιαστούν τα καζάνια, θα ενταθεί η επεξεργασία πετρελαιοειδών και όποια βιομηχανική δραστηριότητα κρίνεται απαραίτητη.
Μπροστά σε αυτή τη ΜΑΧΗ, η Λαϊκή Αντίσταση –Αριστερή Αντιιμπεριαλιστικη Συνεργασία καλεί το λαό, που ζει και εργάζεται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Είτε μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους του, είτε μέσα από τη δημιουργία νέων συγκροτήσεων (επιτροπών και πρωτοβουλιών) να οργανώσει την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και τον ΑΓΩΝΑ για να ΑΚΥΡΩΣΕΙ την ιδιωτικοποίηση. Σε αυτό το στόχο απαιτείται η πιο πλατιά λαϊκή συστράτευση, η μεγαλύτερη το δυνατόν συγκέντρωση των λαϊκών δυνάμεων. Χωρίς να εναποθέτουμε την υπόθεση αυτή στη Περιφέρεια και στις Δημοτικές Αρχές , που έχουν σοβαρές ευθύνες αφού όλη τη προηγούμενη περίοδο στήριξαν την κυβέρνηση. Χωρίς αυταπάτες για το ρόλο της Περιφέρειας-Δημοτικών Αρχών που είτε στηρίζουν ανοιχτά την ιδιωτικοποίηση (Δ. Πειραιά), είτε συμβιβάζονται με αυτήν ζητώντας απλώς κάποια «εξαίρεση» περιοχών, να συσπειρωθούμε και να δημιουργήσουμε ένα πλατύ μαζικό κίνημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, που θα αναμετρηθεί με την αντιλαϊκή πολιτική. Να ενώσουμε τον αγώνα μας με όποιους άλλους αγώνες γίνουν κατά των ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων επιχειρήσεων και των αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλει το τρίτο μνημόνιου.
Αποφασιστικά, ανυποχώρητα, αταλάντευτα, έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να τους ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
• ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΡΚΟ, ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ