Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση της Γραμματείας

Συνεδρίασε στις 06/10 η Γραμματεία του Πανελλαδικού Συντονιστικού της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας.
Τη συζήτηση απασχόλησαν κυρίως δυο βασικά ζητήματα. Το μεταναστευτικό ζήτημα και η ανάγκη ανάδειξης της αντιιμπεριαλιστικής κατεύθυνσης στο κίνημα και οι πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας με κυριότερη την επικειμένη ψήφιση των νέων μέτρων που θα αποτελέσουν την εφαρμογή των μνημονίων.
Η ΛΑ-ΑΑΣ έχει ήδη παρέμβει σε χιλιάδες μετανάστες που πέρασαν από τις πόλεις και τα νησιά που παρεμβαίνουμε. Αυτή η παρέμβαση αποφασίστηκε να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα. Η πολιτική ανάδειξη του ζητήματος, η καταγγελία του ρόλου των ιμπεριαλιστών και των νέων πολεμικών επεμβάσεων τους στην Συρία, η αλληλεγγύη των λαών θα αποτελέσουν τις πλευρές που θα αναδείξουν η προκήρυξη και η αφίσα που θα κυκλοφορήσουμε τις επόμενες μέρες.

Στη συνέχεια και ενόψει της ψήφισης των αντιλαϊκών μέτρων που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα κατεβάσει προς ψήφιση στη βουλή θα παρέμβουμε στις γειτονιές και του χώρους δουλειάς. Για το λόγο θα εκδοθούν προκήρυξη και αφίσα ενάντια στα μνημόνια, την φτώχεια και την εξαθλίωση που αυτά θα φέρουν στο λαό.
Γύρω από αυτά τα δύο ζητήματα η Γραμματεία καλεί τις δυνάμεις της ΛΑ-ΑΑΣ σε πανελλαδική καμπάνια με διακίνηση των προκηρύξεων και την ανάρτηση αφισών. Καλούνται τα τοπικά σχήματα της ΛΑ-ΑΑΣ να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις και να αποφασίσουν τις δράσεις και τις παρεμβάσεις προκειμένου να μοιραστούν τα υλικά μας και να ακουστεί όσο γίνεται πιο πλατιά η άποψη μας.
Όλα τα τοπικά σχήματα θα πρέπει να δουν με ιδιαίτερη προσοχή όλα τα επιμέρους ζητήματα που συνδέονται με τα δυο κεντρικά θέματα που θέλουμε να τα αναδείξουμε στηρίζοντας όχι μόνο την αυτόνομη δράση μας αλλά και κάθε προσπάθεια μαζικής κινηματικής απάντησης τους.
9.10.15